ΕΛΛΑΔΑ

Ευχαριστημένος ο Τσίπρας από την έκβαση του Eurogroup

Ευχαριστημένος ο Τσίπρας από την έκβαση του Eurogroup

«Θετική εξέλιξη», που διέψευσε όσους προέβλεπαν εμπλοκή στο Eurogroup της Δευτέρας για το ελληνικό πρόγραμμα, και «σημαντική επιτυχία» η αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την αξιολόγηση των εταίρων, ανέφερε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στους Υπουργούς του.

Ανέπτυξε αναλυτικά τα ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την εκταμίευση των 10 + 2 δις Ευρώ.

Σημείωσε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς όσων αδυνατούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, ευκολίες πληρωμής σε 100 δόσεις και ευνοϊκούς όρους για όσους έχουν μικρές ή και πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, που οι δανειστές, είπε, επιμένουν στο 23%.

Ταυτόχρονα, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χθεσινό Eurogroup, και χαρακτήρισε «επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, την εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι για την ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον  SSM για την εκταμίευση των 10+2 δις Ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο, πρόσθεσε, θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία τονίζοντας η ελληνική κυβέρνηση θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στην διαπραγμάτευση Ε.Ε. Τουρκίας για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί απλώς στην υλοποίηση και διαχείριση της Συμφωνίας με τους δανειστές αλλά να επιταχύνει την υλοποίηση των προγραμματικών της δεσμεύσεων σε μια σειρά τομείς, όπως στη Δημόσια Διοίκηση, στη διαφθορά, στη καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας, στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, και στον εθνικό διάλογος για την εκπαίδευση.
 
Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι «να αφήσει ένα ανεξίτηλο προοδευτικό ίχνος και να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τέλος από όλους τους Υπουργούς να καταθέσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα στη βάση των προγραμματικών δηλώσεών τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top