ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος
Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου.
Η μελέτη, με επικεφαλής τους καθηγητές Renana Peres και Adi Levy από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και τον καθηγητή Roni Granot από το Τμήμα Μουσικολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, αποκαλύπτει ότι τα λόγια στα τραγούδια διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο στην αυτορρύθμισή μας. Το ερώτημα είναι: τι δείχνει για την ψυχή μας, η μουσική που ακούμε;
Αναλύοντας περισσότερα από 2.800 «τραγούδια αντιμετώπισης της δυσφορίας» που επέλεξαν άνθρωποι από 11 χώρες κατά τη διάρκεια του πρώτου αποκλεισμού κατά την περίοδο του COVID-19, οι ερευνητές εντόπισαν σαφή μοτίβα μεταξύ των στιχουργικών θεμάτων και των συναισθηματικών στόχων των ακροατών. Τα τραγούδια που περιείχαν στίχους για την απώλεια, τη ζωή και το θάνατο, το ανήκειν ή την ψυχή επιλέγονταν σταθερά από εκείνους που πάλευαν με τη θλίψη, τη μοναξιά ή την επιθυμία για αναστοχασμό.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι οι άνθρωποι που αναζητούν αντιπερισπασμό από μια προσωπική τους κρίση είναι πιο πιθανό να επιλέξουν τραγούδια με θέματα απώλειας, ενώ εκείνοι που προσπαθούν να ανακουφίσουν τη μοναξιά έλκονται από στίχους που παραπέμπουν στο ανήκειν. Αντίθετα, τα ακουστικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών -όπως ο ρυθμός, η αρμονία ή το κλειδί- δεν έδειξαν καμία σταθερή σχέση με τους συναισθηματικούς στόχους. Μπορεί να χρησιμοποιούμε τους στίχους ως «άγκυρα», αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντηχούν μέσα στον καθένα μας συναισθηματικά, είναι ατομικός.
ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις