ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερβολικά αισιόδοξα τα σενάρια για λύση ώς τον Μάρτιο

Υπερβολικά αισιόδοξα τα σενάρια για λύση ώς τον Μάρτιο

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε υπερβολικά αισιόδοξα τα σενάρια περί επίλυσης του Κυπριακού μέχρι τον Μάρτιο.

Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτά τα σενάρια ενδεχομένως να υπηρετούν σκοπιμότητες.


Σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σοβαρή διάσταση απόψεων.
"Πρέπει", είπε, "να ξεπεραστούν εμπόδια που αφορούν τις εδαφικές αναπροσαρμογές, το περιουσιακό, τις εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων".


Σημείωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ούτε για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το αναχρονιστικό καθεστώς σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, εάν υπάρξει σημαντική πρόοδος στο Κυπριακό μέχρι τον Μάρτιο.

Για ενεργειακά και Τριμερή
Αναφερόμενος στη σημερινή Τριμερή Σύνοδο Κορυφής για τα ενεργειακά στην Αθήνα και ευρύτερα για τους σχεδιασμούς σε αυτό τον τομέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δημιουργεί τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών, υποδεικνύοντας ότι από αυτή την προοπτική δεν αποκλείονται το Ισραήλ, η Ιορδανία και ο Λίβανος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η σημερινή Τριμερής εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αξιοποίησης των συγκυριών, που προκύπτουν από την ανεύρεση φυσικού αερίου στις ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου.
Τόνισε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα ανάλογα ευρήματα να υπάρχουν και στον ελλαδικό χώρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα επανέναρξης του διαλογου μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ για το θέμα του φυσικού αερίου.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι προτίθεται να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο για αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top