ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση στο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών

Μείωση στο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών

Μειωμένο κατά €332 εκατομμύρια εμφανίζεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών κατά περίπου €225 εκατομμύρια αλλά και στη μείωση των εισαγωγών κατά περίπου €106 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη μηνιαία ηλεκτρονική έκθεση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)” για το Σεπτέμβριο 2015, που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €2.467,9εκ. την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 σε σύγκριση με €2.799,1εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 ήταν €3.809,4εκ. σε σύγκριση με €3.915,7εκ. την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014. Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 ήταν €1.341,5εκ. σε σύγκριση με €1.116,6εκ. την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015 οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) ήταν €430,3εκ.

Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.), περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Σεπτέμβριο 2015 ήταν €112,3εκ. Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές εγχώριων παραγόμενων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €51,2εκ. ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές ξένων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €61,1εκ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top