ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση στο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών

Μείωση στο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών

Μειωμένο κατά €332 εκατομμύρια εμφανίζεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών κατά περίπου €225 εκατομμύρια αλλά και στη μείωση των εισαγωγών κατά περίπου €106 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη μηνιαία ηλεκτρονική έκθεση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)” για το Σεπτέμβριο 2015, που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €2.467,9εκ. την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 σε σύγκριση με €2.799,1εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 ήταν €3.809,4εκ. σε σύγκριση με €3.915,7εκ. την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014. Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 ήταν €1.341,5εκ. σε σύγκριση με €1.116,6εκ. την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015 οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) ήταν €430,3εκ.

Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.), περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Σεπτέμβριο 2015 ήταν €112,3εκ. Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές εγχώριων παραγόμενων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €51,2εκ. ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές ξένων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €61,1εκ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top