Σε ανακοίνωσή της επί του θέματος αναφέρει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο παραμένουν χωρίς αντίκρισμα αφού ο νόμος παραβιάζεται, οι συνθήκες και οι όροι εργασίας έχουν επιδεινωθεί ουσιαστικά και απορυθμίστηκε το εργασιακό πλαίσιο, η οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Παρά την αντίδραση της κοινωνίας, των εργαζομένων, της πλειοψηφίας των επαγγελματικών ομάδων του λιανικού εμπορίου και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων, προστίθεται, η κυβέρνηση επιμένει στην εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και της Κυριακής. "Επιδεικνύοντας αλαζονεία και αυταρχικότητα, χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να επιβάλει την θέση της προς εξυπηρέτηση των μεγάλων του λιανικού εμπορίου".
Η ΠΕΟ καλεί τέλος την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλή να απορρίψουν τον κυβερνητικό εκβιασμό και αυταρχισμό, όπως αναφέρει.