ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΕΟ καλεί την Βουλή να απορρίψει τον κυβερνητικό εκβιασμό στο ωράριο

Η ΠΕΟ καλεί την Βουλή να απορρίψει τον κυβερνητικό εκβιασμό στο ωράριο

Έχουν ήδη περάσει δυόμιση χρόνια εργασίας 7 μέρες την βδομάδα στο λιανικό εμπόριο και το αποτέλεσμα είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίας να αντικατασταθούν από εργασία μερικής απασχόλησης και οι μισθοί να κατρακυλούν προς τα επίπεδα των 350 και 500 ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ καλώντας την πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή να απορρίψουν "τον κυβερνητικό εκβιασμό και αυταρχισμό".

Σε ανακοίνωσή της επί του θέματος αναφέρει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο παραμένουν χωρίς αντίκρισμα αφού ο νόμος παραβιάζεται, οι συνθήκες και οι όροι εργασίας έχουν επιδεινωθεί ουσιαστικά και απορυθμίστηκε το εργασιακό πλαίσιο, η οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 
Παρά την αντίδραση της κοινωνίας, των εργαζομένων, της πλειοψηφίας των επαγγελματικών ομάδων του λιανικού εμπορίου και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων, προστίθεται, η κυβέρνηση επιμένει στην εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και της Κυριακής. "Επιδεικνύοντας αλαζονεία και αυταρχικότητα, χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να επιβάλει την θέση της προς εξυπηρέτηση των μεγάλων του λιανικού εμπορίου". 
 
Η ΠΕΟ καλεί τέλος την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλή να απορρίψουν τον κυβερνητικό εκβιασμό και αυταρχισμό, όπως αναφέρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top