ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών, θα υπογραφούν κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Ουκρανία μεταξύ 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αντρη Αναστασιάδη θα μεταβεί αύριο από την Αθήνα στην Ουκρανία.

Μεθαύριο, 11 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κίεβο καθώς και στο Μνημείο του Holodomor.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ ` ιδίαν συνάντηση.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο περιθώριο των συνομιλιών θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα μεταβούν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας, όπου θα έχουν συνάντηση με Κύπριους και Ουκρανούς επιχειρηματίες. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ουκρανίας.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένιι Γιατσενιούκ και ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Βολοντιμίρ Γκρόισμαν.

Στην Ουκρανία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Δεκεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top