«Αδειάζουν» οι φυλακές: Στις 164 οι απελάσεις αλλοδαπών μέσα σε μόνο ένα μήνα

«Αδειάζουν» οι φυλακές: Στις 164 οι απελάσεις αλλοδαπών μέσα σε μόνο ένα μήνα

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και χθες έχουν πραγματοποιηθεί 164 απελάσεις αλλοδαπών από κρατητήρια και τις Κεντρικές Φυλακές, 450 εθελούσιες αποχωρήσεις και 29 οικειοθελείς αναχωρήσεις, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Σημείωσαν ότι συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό σε όλη την Κύπρο οι επιχειρησεις εντοπισμού παράνομων μεταναστών και η ευέλικτη διαχείριση του ζητήματος αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών και ότι απόφαση που συντονίζεται με απόλυτη προτεραιότητα από την Κυβέρνηση για την μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές παράλληλα με αποτελεσματικό έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης «αποδίδει με σημαντικά αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, από τις 10 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και χθες έχουν πραγματοποιηθεί 164 απελάσεις αλλοδαπών από κρατητήρια και τις Κεντρικές Φυλακές, 450 εθελούσιες αποχωρήσεις και 29 οικειοθελείς αναχωρήσεις (δηλαδή άτομα που βρίσκονταν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία και επέλεξαν να αναχωρήσουν αυτοβούλως) με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 643.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών υπενθυμίζεται η γνωστοποίηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεση να υλοποιηθούν μέτρα εντός Ιανουαρίου και ότι είχαν δρομολογηθεί διαβουλεύσεις μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υφυπουργείου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για την εφαρμογή μηχανισμών που θα ενισχύσουν τις εθελούσιες επιστροφές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αποφυλάκισης περίπου 100 κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για μη σοβαρά αδικήματα και είναι αλλοδαποί, με σεβασμό στα ισχύοντα νομικά και ανθρωπιστικά πλαίσια, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE