Υπ. Οικονομικών: Το ψηφιακό ευρώ σημαντικό για βελτίωση ανταγωνιστικότητας ευρωπαϊκής οικονομίας

Υπ. Οικονομικών: Το ψηφιακό ευρώ σημαντικό για βελτίωση ανταγωνιστικότητας ευρωπαϊκής οικονομίας

Το ψηφιακό ευρώ είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις την Παρασκευή, στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο «Presenting the Digital Euro in Cyprus», που είχε σκοπό την παρουσίαση του ψηφιακού ευρώ στην Κύπρο, ο κ. Κεραυνός είπε, ακόμη, ότι το ψηφιακό ευρώ είναι επίσης «ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη ψηφιακή μετάβαση που αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως και της Κύπρου».

«Ταυτόχρονα θα συμβάλει καθοριστικά στην ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για ενοποίηση των κεφαλαιαγορών και των τραπεζικών συστημάτων», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το ψηφιακό ευρώ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο του ευρώ.

Ανέφερε, επίσης, ότι "πολύ σημαντικό θέμα" είναι ο καθορισμός ασφαλιστικών δικλείδων και ανώτατα όρια ώστε να διαφυλαχτεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE