ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Βαριά χιονόπτωση οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων

Κωνσταντινούπολη: Βαριά χιονόπτωση οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, λόγω της χιονόπτωσης που έκανε την εμφάνισή της κατά την τελευταία ημέρα του έτους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το θέαμα προκάλεσε χαρά στους τουρίστες, όμως προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις μεταφορές όσων ταξιδεύουν για την Πρωτοχρονιά.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές ανέφεραν ότι ακύρωσαν 265 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το Αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, καθώς και 37 πτήσεις από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ανατολική πλευρά.

Άλλες τουρκικές εταιρείες επίσης προχώρησαν σε ακυρώσεις, ενώ κάποια αεροσκάφη υπερίπταντο της Πόλης για πάνω από δύο ώρες προτού προσγειωθούν.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η χιονόπτωση έφτασε σε κάποιες περιοχές τα 30 εκατοστά, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ αρκετές οδικές αρτηρίες έκλεισαν.

Όλα τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τις δύο πλευρές του Βοσπόρου ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν σε καραμπόλα 20 οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Κωνσταντινούπολης, ενώ σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών, τουλάχιστον 73 ατυχήματα σημειώθηκαν στην Πόλη, από την έναρξη της χιονόπτωσης την Τετάρτη.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε περισσότερες από 30 επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.

Στη Νοτιοανατολική Τουρκία, 756 χωριά και 191 περιοχές αποκλείστηκαν, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης.

Οι τοπικές αρχές της Πόλης, που έτυχαν σφοδρής κριτικής για το χειρισμό της χιονόπτωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, κινητοποίησαν 5.450 εργαζόμενους για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ έριξαν περίπου 12 τόνους αλάτι.

Οι θερμοκρασίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα φτάσουν την Πέμπτη έως και -20 βαθμούς Κελσίου, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ η χιονόπτωση θα διαρκέσει έως και το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top