ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφηκε διετής παράταση με την κοινοπραξία Eni / Kogas για τα οικόπεδα 2, 3 και 9

Υπογράφηκε διετής παράταση με την κοινοπραξία Eni / Kogas για τα οικόπεδα 2, 3 και 9

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι έχει υπογραφεί, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας Eni/ Kogas, διετής παράταση της αρχικής περιόδου έρευνας για τα ερευνητικά Τεμάχια 2, 3 και 9, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κοινοπραξία, η οποία διανύει την αρχική περίοδο της τριετούς Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων που λήγει στις 23 Ιανουαρίου 2016, αιτήθηκε και έλαβε κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου τη διετή παράταση και για τα τρία ερευνητικά Τεμάχια, στα οποία κατέχει τις Άδειες Έρευνας. Εντός του χρονοδιαγράμματος των επόμενων δύο χρόνων, η κοινοπραξία θα ολοκληρώσει μελέτες για την καλύτερη κατανόηση και αναθεώρηση του γεωλογικού μοντέλου της περιοχής, με σκοπό τον εντοπισμό στόχων προς υλοποίηση των γεωτρητικών της υποχρεώσεων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που διέρχεται η διεθνής βιομηχανία υδρογονανθράκων, επιβεβαιώνει και προωθεί την ενεργειακή προοπτική της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top