ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανείπωτη σκευωρία! Ο πραγματικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος είναι φυλακισμένος 15 χρόνια!

Ανείπωτη σκευωρία! Ο πραγματικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος είναι φυλακισμένος 15 χρόνια!

Μια συνωμοσία χωρίς προηγούμενο φέρεται να συνέβη πριν μια δεκαετία σε μια από τις κυριότερες εκκλησίες (αν όχι την κυριότερη) της οικουμένης.

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Ο νόμιμος Πατριάρχης τότε ήταν ο Ειρηναίος, ο οποίος ήταν καθ' όλα σωστός στις υποχρεώσεις του, πλην αυτού – ήταν σφόδρα αντικομουνιστής και δεν άφηνε αυτούς που θεωρούσε κομουνιστές να παρακολουθήσουν τα μυστήρια.

Οι μελετητές του επεισοδίου που ακολούθησε, επικαλούνται αυτό τον λόγο, ως τον κυριότερο που του στέρησε τον πατριαρχικό θρόνο, αλλά και υποτιθέμενες συναλλαγές μερών της περιουσίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, των οποίων τα κερδισμένα χρήματα, κατατέθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο Ειρηναίος τότε πλαισιωνόταν από ανθρώπους, τόσο της πολιτικής σκηνής, όσο και της θρησκευτικής, οι οποίοι, είτε δεν τον ήθελαν ως κεφαλή της εκκλησίας των Ιεροσολύμων, είτε ήθελαν τη θέση για ίδιο όφελος.

Πολλές αναφορές έχουν γίνει για τον σημερινό Πατριάρχη Θεόφιλο, οι οποίες τον φέρουν να έχει διενεργήσει νύξεις από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα για να τον βοηθήσουν να αναλάβει την Πατριαρχία, ακόμη και από τον ίδιο τον πλανητάρχη!

Αναγνωρίζοντας όμως και άλλοι τις κινήσεις που γίνονταν πίσω από την πλάτη των πιστών και του Ειρηναίου, είτε στράφηκαν εναντίων του, είτε ζήτησαν ανταλλάγματα για να σταθούν δίπλα του, όπως οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος και Κύριλλος.

Μετά από οικουμενική σύνοδο στην Αλεξάνδρεια, ο Ειρηναίος διαγράφηκε από τα δίπτυχα, χωρίς προφανή λόγο και χωρίς την συναίνεση μάλιστα πλειάδας εκκλησιών όπως αυτές της Βουλγαρίας και των Αθηνών.

Έκτοτε θεωρείται Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος και ο νόμιμος εκ των φαινομένων Πατριάρχης είναι παράνομα έγκλειστος στο κελί του, όπως κατήγγειλε ο ίδιος και του χορηγείται τροφή από τα πνευματικά του παιδιά, μέσω σκοινιού, ενώ αρνείται να αφήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τον Πανάγιο Τάφο.

Οι σφετεριστές της εκκλησίας σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ειρηναίου, αιτήθηκαν από την Ισραηλινή κυβέρνηση, να του κόψουν ρεύμα και νερό αλλά αρνήθηκε. Έτσι έβαλαν μεταλλικές πόρτες και λουκέτα στις πόρτες γύρω από το κελί του, περιορίζοντας τον εντός αυτού επ' αόριστον.

Τέλος, ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός λόγος που απομακρύνθηκε από τον θρόνο, είναι το γεγονός ότι δεν συναινούσε στην πώληση γης και ακινήτων της εκκλησίας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι επί πατριαρχίας του δεν πουλήθηκε τίποτα, αλλά αντιθέτως έγιναν προσπάθειες για ενίσχυση της περιουσίας της εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Οι “συνεχιστές” του όμως, προς υπεράσπιση του επιχειρήματός του, έχουν προβεί σε εκτεταμένες πωλήσεις, υπό το βλέμμα των κυβερνήσεων Ελλάδος και Ισραήλ, με τα χρήματα να μην καταλήγουν σε καμία περίπτωση στα ταμεία της εκκλησίας.

Οι θιασώτες του υποστηρίζουν ότι η παράνομη αυτή απομάκρυνση του δίκαιου Πατριάρχη από το θρόνο του, είναι το γεγονός που έφερε τα κακά στην Ελλάδα, τη Ρωσία και την Ευρώπη, από το 2006 και μετά. Περιγράφουν τη δράση των διαδόχων του, ως αντιχριστιανική και αμαρτωλή, ενώ τους κατηγορούν για συνεργασίες με αλλόθρησκους και για παρακίνηση πιστών να αγαπούν τους πάντες.

Ο ίδιος όμως έγκλειστος στο κελί του, ορκισμένος να βγει από αυτό μόνο νεκρός, στέλνει την ευχή του σε όλο τον κόσμο. Έλληνες και μη, Χριστιανούς και μη, υποστηρικτές του και μη και τους καλεί να αγαπούν και να μην επηρεάζονται από κακόβουλους συνανθρώπους τους.

Πριν ένα μήνα ξαφνικά μάθαμε έντρομοι την απότομη αλλαγή υγείας του Πατριάρχου και την διακόμισή του στο γειτονικό νοσοκομείο Hadasa όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση.

Εκεί των επισκέφθηκαν πολλοί άγιοι πατέρες, μεταξύ αυτών και ο λεγόμενος Πατριάρχης Θεόφιλος, ενώ ενδιαφέρον επέδειξε και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας.

Οι υπερασπιστές του Ειρηναίου όμως ακόμη και μετά από αυτή την εξέλιξη, καταγγέλλουν ότι, όταν η αδερφή του Μακαριότατου, έφτασε από την Αμερική για να δει τον άρρωστο αδερφό της, της επιτράπηκε μόνο μισάωρη επίσκεψη και μάλιστα μετά την επιστροφή του στο κελί!

«Έμεινε μόνο η ακτινογραφία του εαυτού του», σχολιάζουν βυθισμένα στη θλίψη τα πνευματικά του παιδιά. Αναμένουν αυτοί όπως κι εμείς την τελική απελευθέρωση του Αγίου και προσδοκούμε την δικαίωση του έστω και μετά θάνατον.

Η αλήθεια δεν μένει ποτέ κρυφή, αλλά δεν νικά πάντα…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top