ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δαπάνες εκατομμύριων απο το Υπουργείο Εσωτερικών για συντήρηση προσφυγικών οικιών και πολυκατοικιών

Δαπάνες εκατομμύριων απο το Υπουργείο Εσωτερικών για συντήρηση προσφυγικών οικιών και πολυκατοικιών

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να δαπανά εκατομμύρια για τη συντήρηση των προσφυγικών οικιών και πολυκατοικιών, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε διάφορους ισχυρισμούς για τους προσφυγικούς οικισμούς.

Όπως προσθέτει, στον Προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει πρόνοια για 13 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 10 εκατομμύρια το 2015 και 8 εκατομμύρια το 2014.

Αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση, η οποία διεξήχθη στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής και σε απάντηση και σημερινών δημοσιευμάτων για τα θέματα των προσφυγικών οικισμών, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι Τοπικές Αρχές εισπράττουν τέλη και φορολογίες από τους πρόσφυγες, όπως και από τους μη πρόσφυγες, για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών, όπως καθαριότητα, αποκομιδή σκυβάλων και γενικά για οτιδήποτε εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα με βάση του σχετικούς Νόμους.

«Τα εν λόγω τέλη είναι ανταποδοτικά, δηλαδή θα πρέπει να εισπράττονται και να δαπανώνται για τις υπηρεσίες που αφορούν. Η στάση όσων καταφαίνονται εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα αυτό, είναι ωσάν να θεωρούν τους πρόσφυγες πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δηλαδή, εισπράττω από αυτούς αλλά περιμένω από το Κράτος να τους παράσχει τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει στα Δημοτικά και τα Κοινοτικά Συμβούλια. Σαφώς, αυτό καθιστά μια μορφή διάκρισης εις βάρος των προσφύγων εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων Τοπικών Αρχών και των συνηγόρων τους. Οι πλείστες των προσφυγικών οικιστικών μονάδων είτε τιτλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στη διαδικασία τιτλοποίησης», σημειώνει.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι ο φετινός Προϋπολογισμός των 13 εκατομμυρίων αφορά τα αποχετευτικά συστήματα (π.χ. σύνδεση και συντήρηση), την συνέχιση και ολοκλήρωση παλαιότερων διαχωρισμών οικοπέδων αυτοστέγασης στα οποία περιλαμβάνονται και τα λεγόμενα «705 οικόπεδα» που παρέδωσε προεκλογικά μόνο στα χαρτιά η προηγούμενη Κυβέρνηση, την συντήρηση μη τιτλοποιημένων προσφυγικών οικιών και διαμερισμάτων, την κατ’ εξαίρεση βοήθεια επιδιόρθωσης ακόμη και για τιτλοποιημένες κατοικίες και διαμερίσματα, εκεί και όπου δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα από τον πρόσφυγα, ιδιαιτέρως για θέματα υγείας και ασφάλειας.

Αναφέρει, τέλος, ότι κατανοούν πλήρως την αγωνία και το άγχος ορισμένων λόγω επικείμενων εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top