ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Αναστασιάδης ενημέρωσε την Μέρκελ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

O Αναστασιάδης ενημέρωσε την Μέρκελ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση στις διαπραγματεύσεις.

Ανάλυση της πορείας των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό έκανε στην καγκελάριο της Γερμανίας , 'Αγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρει σε βραδινή γραπτή δήλωση από τις Βρυξέλλες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι η συνάντηση Αναστασιάδη -Μέρκελ έγινε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες και ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση στις διαπραγματεύσεις .

Στόχος, τόνισε, ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι να διαπιστωθεί πως θα προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ώστε να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα, «το οποίο δεν θα αφήνει κενά ή τις όποιες εποικοδομητικές ή μη ασάφειες».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ φαίνεται να κατανοεί πως «δεν είναι δυνατό να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, αν δεν ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της 'Αγκυρας με την Λευκωσία».

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής τονίστηκε η ανάγκη πως όλες οι υποχρεώσεις, που έχουν αναληφθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στο μεταναστευτικό πρέπει να τηρηθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόσθεσε, δεν δείχνουν μείωση στον αριθμό των προσφύγων, που εισέρχονται σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισήμανε, ακόμα, ότι πρέπει να εξεταστούν και τα αίτια, που προκαλούν το φαινόμενο και να βρεθούν λύσεις.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «ΒREXIT», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι κοινή πεποίθηση ότι η Βρετανία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Βρετανία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top