ΠΑΡΑ-THEMA

Αυτοί είναι οι 11 πιο ακριβοί παίκτες του Κυπριακού πρωταθλήματος! Από 1.000.000 και πάνω εκτιμάται η αξία τους

Αυτοί είναι οι 11 πιο ακριβοί παίκτες του Κυπριακού πρωταθλήματος! Από 1.000.000 και πάνω εκτιμάται η αξία τους

Πολλά είναι τα ποδοσφαιρικά «φρούτα» που κάθε χρόνια κατά τη διάρκεια της μεταγραφική περιόδου «κατηφορίζουν» στην Κύπρο και τις ομάδες του νησιού μας, άλλοι δικαιώνοντας το βιογραφικό που τους συνοδεύει και άλλους να αποδεικνύονται «πατάτες».

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Προπονητές δεν είμαστε, ούτε φυσικά και ειδήμονες, ωστόσο με μια πρόχειρη μελέτη στο διαδίκτυο συγκεντρώσαμε την κορυφαία «11αδα» του Κυπριακού πρωταθλήματος, με παίκτες οι οποίο στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο» του Transfermarkt.com έχουν την μεγαλύτερη αξία.

Από την εντεκάδα απουσιάζουν τρανταχτά ονόματα, αφού η μέθοδος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο site αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές βάσει της δυναμικότητας του πρωταθλήματος που αγωνίζονταν πριν έρθουν στην Κύπρο και όχι βάσει απόδοσης στις ομάδες του νησιού μας.

Πάμε λοιπόν να τους δούμε:

Τερματοφύλακας:  Vytautas Černiauskas (Eρμής Αραδίππου). Ο πανύψηλος γκολκίπερ των φτεροπόδαρων με πέρασμα από Ρουμανία και Πολωνία κοστολογείται 1.000.000 ευρώ

Δεξιος  μπακ:  Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ομόνοια). Ο 22χρονος Ελλαδίτης αμυντικός που ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ και είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Ελλάδας κοστολογείται 1.000.000 ευρώ.

Αριστερός μπακ: Τιάγκο Γκομεζ (Απόλλωνας). O 30χρονος Πορτογάλος με μεγάλη εμπειρία και πέρασμα από Γαλλικό και Πορτογαλικό πρωτάθλημα αξίζει 1.250.000 ευρώ

Κεντρικός αμυντικός:  Bαλεντίν Ρομπερζ (Απόλλωνας). Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός με τριετή παρουσία στο ρόστερ της Sunderland αλλά και πέρασμα από το Γαλλικό πρωτάθλημα έχει αξία 1.500.000 ευρώ

Κεντρικός αμυντικός: Gia Grigalava (Εθνικός Άχνας). Ο 27χρονος Γεωργιανός διεθνής, με ίσως υπερεκτιμημένη αξία, λόγω της συμμετοχής του στο Ρωσικό πρωτάθλημα και την Anzhi,πολυθεσίτης όμως και έμπειρος, κοστολογείται 1.800.000 ευρώ

Ανασταλτικός μέσος:  Βabanco (AEΛ). Στα 31 του χρόνια, αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του και με μεγάλη εμπειρία από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα ψάχνει την ευκαιρία του από τον Πάμπο Χριστοδούλου μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε πίσω. Αξία στο transfermarkt 1.000.000 ευρώ

Αριστερός μέσος: Ζοάο Πέδρο (Απόλλωνας). O 30χρονος μέσος είναι γνωστό όνομα στην Πορτογαλία, με 10 σέζον στην «πλάτη του» από το τοπικό πρωτάθλημα και εκτιμημένη αξία  1.500.000 ευρώ.

Δεξιός μέσος: Γιώργος Εφραιμ (ΑΠΟΕΛ). Ίσως ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Κύπρος στη συγκεκριμένη θέση την τελευταία δεκαετία. Πέρασε από τις ακαδημίες της Arsenal και της Rangers πριν επιστρέψει στην Κύπρο και κερδίσει τις εντυπώσεις, με την αξία του να φτάνει το 1.200.000 ευρώ.

Μεσοεπιθετικός: Ρενάν Μπρεσσαν (ΑΠΟΕΛ). Είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη αξία που αγωνίζεται στην Κύπρο. Συγκεκριμένα το Transfermarkt τον κοστολογεί 2.000.000. Έκανε σπουδαία πράγματα με την φανέλα της Bate Borisov, στον ΑΠΟΕΛ τώρα ανεβάζει ρυθμούς και βρίσκει τα πατήματά του.

Επιθετικός: Κίλιαν Σέρινταν (Ομονοια). Ο Sheriff είναι ο ποδοσφαιριστής που μαζί με την Derbyshire διασώζεται από το «ναυάγιο» της Ομόνοιας του κύριου Κάρβερ. Στα 27 του χρόνια και με καριέρα σε Αγγλία και Σκωτία έχει αξία 1.000.000 ευρώ.

Επιθετικός: Αντον Μάγκλιτσα (Απόλλωνας). Ο 25χρονος Κρόατης με την καταπληκτική περσινή χρονιά του (μισή σεζόν) με τα χρώματα των κυανόλευκων και με καλές χρονιές στη χώρα του κοστολογείται 1.250.000 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top