ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ουδέποτε χρηματίστηκε κατέθεσε ο Β. Βασιλείου στην υπόθεση ΣΑΠΑ

Ουδέποτε χρηματίστηκε κατέθεσε ο Β. Βασιλείου στην υπόθεση ΣΑΠΑ

Με την ένορκο κατάθεση του 4ου κατηγορούμενου Βάσου Βασιλείου συνεχίστηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου στο μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βάσου Βασιλείου, δικηγόροι Γιαννάκης Θωμά και Φωφώ Γεωργιάδη κάλεσαν τον κατηγορούμενο να καταθέσει στο δικαστήριο γραπτή δήλωση.

Ο κατηγορούμενος ανέγνωσε τη γραπτή του δήλωση  στην οποία μεταξύ άλλων είπε πως τόσο ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάφου, που διατέλεσε τα έτη 1991-1996, 2001-2006 και 2006 – 2011  και ως Πρόεδρος της σχολικής εφορείας Πάφου κατά τα έτη 2006 – 2011, αλλά και ως μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ και μέλος της εποπτικής επιτροπής του ΣΑΠΑ από το 2006 μέχρι το 2011, πρόσφερε όσα μπορούσε και απέρριψε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Οι κατηγορίες, είπε, στηρίζονται αποκλειστικά στην μαρτυρία Ε. Μαλληκίδη και δήλωσε πως δεν γνωρίζει γιατί ο τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ τον ενέπλεξε  σ’ αυτή την υπόθεση.

Ο κ. Βασιλείου είπε πως ουδέποτε έλαβε ως χρηματισμό το ποσό  των 60.000 ευρώ από την εταιρεία ΑΤLAS PANTOU και Ζαchariadis και ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα από τον οποιονδήποτε χρησιμοποιώντας την θέση του είτε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πάφου ή ως μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ.

“Έχω επιλέξει συνειδητά όπως δώσω ενόρκως μαρτυρία και να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση των εκπροσώπων της κατηγορούσας αρχής αλλά και του δικαστηρίου για να απαντήσω σε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μου θέσουν”, είπε.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε με τη γραπτή του δήλωση στις “ύποπτες καταθέσεις” που ανέφερε στην κατάθεση του ο μάρτυρας κατηγορίας λογιστής, ελεγκτής της Νομικής υπηρεσίας Χρίστος Μαλέκκος.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι με την σύζυγο του Ν. Βασιλείου αρκετές φορές χρειάστηκε να συνάψουν δάνεια σε Συνεργατικά και Τραπεζικά ιδρύματα ώστε να εξοφλήσουν διάφορες υποχρεώσεις τους. Το 2006 πήρε δάνειο για το ποσό των 55.000ΛΚ, το 2007 πήρε δάνειο 10.000ΛΚ και το 2009 δάνειο ύψους 80.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις καταθέσεις ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ προήλθε από την πώληση ακινήτου της συζύγου του προς την αδερφή της, είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε καταθέσεις μικρότερων ποσών  των οποίων δικαιολόγησε την προέλευση.

Ο κατηγορούμενος είπε πως ο κ. Μαλέκκος του καταλογίζει λανθασμένα ότι το 2007 είχε καταθέσεις σε μετρητά  80.564 ΛΚ  και ότι το πραγματικό ποσό που είχε κατατεθεί σε μετρητά είναι 10.165 ΛΚ,  ποσό το οποίο προέρχονταν από την εργασία του.
Τα υπόλοιπα ποσά που του καταλόγισε, συνέχισε, ως μετρητά δεν αφορούν καταθέσεις μετρητών. Πρόκειται για καταθέσεις επιταγών όπως φαίνεται συνέχισε και επεξηγείται στα κοινώς παραδεκτά γεγονότα που έχουν κατατεθεί.

Επίσης, είπε ο κατηγορούμενος, ο κ. Μαλέκκος του καταλογίζει ως ύποπτες καταθέσεις το συνολικό ποσό των 48.965 ΛΚ εκφράζοντας την θέση ότι δεν υπάρχει τίποτε το ύποπτο και επιλήψιμο σε αυτές τις καταθέσεις. 

Ανάμεσα στις καταθέσεις αναφέρθηκε και στο ποσό των  94.830 ΛΚ που του καταλογίζει ως ύποπτες καταθέσεις ο λογιστής της Νομικής υπηρεσίας.

Είπε επίσης ότι πάντοτε υπέβαλε τις φορολογικές του δηλώσεις εκτός του έτους 2007, επειδή παρέλειψε να το πράξει  χωρίς ωστόσο, όπως είπε, αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε εισοδήματα. Το 2007 εργάστηκε συνεχώς μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ως ιδιώτης ιατρός και από την 1η Νοεμβρίου εργοδοτήθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου.

Αναφορικά με τις καταθέσεις και τις φορολογικές του δηλώσεις ανέφερε πως από το 2001 που άρχισε να εργάζεται σε ιδιωτική κλινική είχε έξοδα που κυμαίνονταν μεταξύ 950 και 1250 ΛΚ μηνιαίως και τα κάλυπτε από το εισόδημα του.

Η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ανέφερε πως πουθενά στην έκθεση του ο λογιστής Χρ. Μαλέκκος έλαβε υπόψη τα δάνεια του Β. Βασιλείου, υπολογίζοντας  τα ως εισοδήματα, καταρρίπτοντας τη θέση του κατηγορούμενου που στη γραπτή του δήλωση είπε ότι όπως τον συμβουλεύουν οι δικηγόροι του αυτά τα δάνεια δεν μπορούν να υπολογίζονται ως εισόδημα και πως είναι προφανές ότι ο Χρ. Μαλέκκος δεν έλαβε υπόψη αυτά τα δάνεια και τα υπολόγισε σαν εισόδημα.

Ο κ. Κέκκος είπε ότι ο λογιστής της Νομικής Υπηρεσίας προχώρησε στην καταγραφή καταθέσεων στους λογαριασμούς των κατηγορούμενων, τις σύγκρινε με τις καταθέσεις και τα φορολογικά του καθενός εκ των κατηγορουμένων και έλεγξε κατά πόσο υπήρχαν καταθέσεις μετρητών στις περιόδους που οι εργολάβοι έδιναν το λαβείν τους από το ΣΑΠΑ.

Η Κατηγορούσα αρχή ανέφερε επίσης πως ο Χρ. Μαλέκκος ποτέ δεν μίλησε για “ύποπτες καταθέσεις”.

Ο κατηγορούμενος είπε ακόμη πως ο Χρ. Μαλέκκος περιέλαβε και τους λογαριασμούς τόσο της συζύγου του όσο και του υιού του Νεόφυτου αλλά επίσης και κοινούς λογαριασμούς με την κόρη του Ειρήνη, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή είπε πως η μόνη αναφορά σε λογαριασμό του υιού του αφορά την 7η Ιανουαρίου το 2012, όπου εντοπίζεται κοινή κατάθεση από όλη την οικογένεια.

Απαντώντας σε σχετική θέση της Κατηγορούσας Αρχής ότι ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με λογαριασμό του Μaxim Makarov  είπε ότι η μοναδική σχέση που είχε με τον κ. Μakarov ήταν το χρηματικό ποσό που  του δάνεισε ύψους 20.000 ΛΚ με επιταγή της Τράπεζας Κύπρου.

Ο κ. Κέκκος υπέβαλε ωστόσο τη θέση ότι ο κατηγορούμενος πέραν από το δανεισμό που έλαβε από τον Μaxim Makarov   20.000 ΛΚ ήταν και ένας λογαριασμός της ALFA BANK και ότι μάλιστα η τράπεζα κατέχει πληρεξούσιο που είχε κάνει ο Makarov στο Βασιλείου.

Ο κατηγορούμενος απήντησε στη θέση της Κατηγορούσας Αρχής λέγοντας πως ποτέ δεν είπε στον Ε. Μαλληκίδη ότι αν πήγαιναν σε διαιτησία ο ΣΑΠΑ με την ΑΤΛΑΣ PANTOU θα έχανε περισσότερα χρήματα από ό,τι εάν έκαναν διακανονισμό.

Δεν είχε είπε καμία συνάντηση με τον τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ και ότι ποτέ δεν ζήτησε το τηλέφωνο του Τόμυ Τουμαζή με σκοπό να του ζητήσει προμήθεια 200.000 ΛΚ.

Ο κ. Κέκκος αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Μαλληκίδη, ο οποίος είπε ότι στο διαμοιρασμό με τη ΜΕDCON έγινε αναφορά στον κατηγορούμενο για το μερίδιο του και ότι αναφέρθηκε πως θα ικανοποιούσαν τον Βασιλείου άλλως πως.

Η Κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε την θέση ότι τα όσα είπε ο Ε. Μαλληκίδης για χρηματισμό του Βασιλείου, για το τηλέφωνο του Τουμαζή που ζήτησε ο κατηγορούμενος αλλά και για την επίσκεψη Μαλληκίδη στο ιατρείο που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στην κλινική με σκοπό να του δώσει το μερίδιο του, είναι αληθή. 

Η δικαστική διαδικασία συνεχίστηκε με κάποια παραδεκτά γεγονότα που κατατέθηκαν στο 
Δικαστήριο.

Η υπόθεση επαναπρογραμματίστηκε για τις 2.11.2016

Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει μία συνήγορος υπεράσπισης του Β. Βασιλείου και ακολουθεί η ανώμοτη δήλωση του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή.

Στην δικαστική διαδικασία παρών είναι και ο Χρίστος Μαλέκκος Λογιστής - Ελεγκτής της Νομικής Υπηρεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top