ΥΓΕΙΑ

Η πηγή της νεότητας βρέθηκε και είναι ανατριχιαστική! Πειράματα σε γερασμένα ποντίκια

Η πηγή της νεότητας βρέθηκε και είναι ανατριχιαστική! Πειράματα σε γερασμένα ποντίκια

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας φαντασίας ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ανθρώπινο αίμα από νεαρούς ανθρώπους σε γερασμένα ποντίκια μπορεί να τα αναζωογονήσει.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από υγιείς, 18χρονους συμμετέχοντες και στη συνέχεια τα έβαλαν σε ποντίκια ηλικίας 12 μηνών που σε ανθρώπινα χρόνια υπολογίζονται σε άτομα 50 χρόνων.

Για τρεις εβδομάδες, τα ποντίκια έκαναν δύο φορές την εβδομάδα ενέσεις από ανθρώπινο πλάσμα, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει αναζωογονητικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τη συμπεριφορά των ζώων και διαπίστωσαν ότι τονέο αίμα έκανε τα γερασμένα ποντίκια πιο ενεργά ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους.

Το πλάσμα περιέχει χιλιάδες πρωτεΐνες που μπορούν να αναζωογονήσουν τους ιστούς, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αυτό εξασθενεί, αναφέρει το sciencealert.com.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση « Society for Neuroscience» στο Σαν Ντιέγκο, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη παρόμοια μελέτη από άλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να διερευνήσουν εάν το ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν ξεκινήσει κλινική δοκιμή στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που περιλαμβάνει 18 άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top