ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέχθηκε «βρώμικη» αντιπολίτευση είπε ο Χριστόφιας στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ στο Λονδίνο

Δέχθηκε «βρώμικη» αντιπολίτευση είπε ο Χριστόφιας στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ στο Λονδίνο

Το βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρου του βορείου Λονδίνου το βράδυ της Πέμπτης 08/12.

Ο κ. Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος των ομογενών, είπε ότι το βιβλίο είναι «εξώθηση της συνείδησής του» στο να λεχθεί «η πραγματική αλήθεια για την Κύπρο, για το Κυπριακό και για το ρόλο διαφόρων δυνάμεων στη διάρκεια των τελευταίων 70 χρόνων».

Όπως σημείωσε, στο βιβλίο αναφέρεται με ειλικρίνεια στα γεγονότα και αυτό που ζητά είναι να κριθεί όπως όλοι από το λαό, ναι μεν αυστηρά αλλά με αντικειμενικότητα.

Κατά το χαιρετισμό του επέκρινε ξένες δυνάμεις, τη "βρώμικη" αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του και όσους του καταλόγισαν ευθύνη για το Μαρί, ενώ ευχαρίστησε την παροικία για την αγάπη της

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Βρετανίας Πάμπος Χαραλάμπους εξήρε το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη του τέως Προέδρου στην παροικία. Σχολίασε ότι το βιβλίο αποτελεί εφ´ όλης της ύλης καταγραφή του βίου του Δημήτρη Χριστόφια, που περιλαμβάνει αλήθειες, γεγονότα, απόψεις και εκτιμήσεις. Επέκρινε δε τις «απόπειρες σπίλωσης» του ονόματος του συγγραφέα, κάνοντας λόγο για «αφόρητες και άδικες πιέσεις από ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία».

Ο πρώην επικεφαλής του ΑΚΕΛ Βρετανίας Χριστόδουλος Στυλιανού είπε ότι το βιβλίο φωτίζει με ακρίβεια πτυχές της ιστορίας της Κύπρου και της διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια. Σχολίασε επίσης ότι «όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά του απέτυχαν παταγωδώς»,

Μιλώντας στα τουρκικά ο Τουρκοκύπριος Νουρετίν Σεφέρογλου καλωσόρισε τους πολλούς Τουρκοκύπριους που βρίσκονταν στο ακροατήριο και εξήρε τις προσπάθειες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας να πετύχει την επανένωση του νησιού.

Ο χαιρετισμός του Δρ. Τάκη Φελλά, τον οποίο ανέγνωσε η αδερφή του, επικεντρώθηκε στην τραγωδία στο Μαρί και στην αναφορά που υπάρχει σε αυτή στο βιβλίο. Ο Δρ Φελλάς έκανε λόγο για άδικες κατηγορίες σε βάρος του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα και του κ. Χριστόφια. Περιέγραψε το βιβλίο ως πρωτογενή πηγή της ιστορίας της Κύπρου για τους ιστορικούς του μέλλοντος για τα τελευταία 50 χρόνια, με μαρτυρίες και απόψεις – «μία αυτοβιογραφία του πολιτικού ανδρός που προσφέρει μία ξεχωριστή ανάλυση του Κυπριακού».

Τέλος, ο καθηγητής Δρ Ζανέττος Τοφαλής είπε ότι το βιβλίο αποτελεί παρακαταθήκη για την αριστερά και για τον κυπριακό λαό. «Πρόκειται για ένα μνημειώδες συγγραφικό έργο, στις σελίδες του οποίου αποτυπώνεται το ήθος του συγγραφέα», είπε ο Δρ Τοφαλλής.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top