ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πιθανή η ύπαρξη πυρηνικών όπλων – Η ερώτηση βουλευτή στον αρμόδιο υπουργό και η άγνοια του

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πιθανή η ύπαρξη πυρηνικών όπλων – Η ερώτηση βουλευτή στον αρμόδιο υπουργό και η άγνοια του

Πιθανή είναι η ύπαρξη πυρηνικών στο Ακρωτήρι της Λεμεσού όπου βρίσκονται οι Βρετανικές Βάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων -  Συνεργασία Πολιτών ερώτησε τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη κατά πόσο γνωρίζει εάν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στις Βρετανικές Βάσεις του Ακρωτηρίου.

Αυτό διότι σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο κ. Περδίκης: «Έχουν κατά καιρούς έρθει στο φως πληροφορίες για αποθήκευση πυρηνικών κεφαλών στη βάση Ακρωτηρίου».

Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε ως εξής: «Δεν πραγματοποιούνται από την Εθνική Φρουρά και ούτε προβλέπεται διεξαγωγή επιθεωρήσεων στις Βρετανικές Βάσεις» ενώ προσθέτει: «Δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία για την ύπαρξη βομβών με πυρηνική γόμωση στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου».

Πάντως ανάμεσα σε άλλα τα οποία καταγράφει στην ερώτηση του ο κ. Περδίκης και αποτελούν ανησυχητικά  γεγονότα είναι ότι οι: «Η.Π.Α φέρεται να έχουν εκφράσει την αγωνία τους αναφορικά με το μέλλον των αποθηκευμένων βομβών με πυρηνικές γομώσεις στο Ιντσιρλικ της Τουρκίας από την εποχή των βομβαρδιστικών Β -52. Tέτοια βάση εξόρμησης, των B-52, σύμφωνα με την βιβλιογραφία ήταν κατά την περίοδο του ψυχρού Πολέμου και η βάση του Ακρωτηρίου».  

Με άλλα λόγια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, εάν μέχρι και σήμερα οι Βρετανοί στο Ακρωτήρι κατέχουν πυρηνικά όπλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top