Υπ.Ενέργειας:«Εντός Ιουλίου το προσχέδιο της νέας στρατηγικής για κυπριακή βιομηχανία»

Υπ.Ενέργειας:«Εντός Ιουλίου το προσχέδιο της νέας στρατηγικής για κυπριακή βιομηχανία»

Εντός του Ιουλίου του 2017 αναμένεται να καταρτιστεί το πρώτο προσχέδιο της ενιαίας στρατηγικής του Υπουργείου Βιομηχανίας, που θα αφορά τη νέα βιομηχανική πολιτική της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Εντός του Ιουλίου του 2017 αναμένεται να καταρτιστεί το πρώτο προσχέδιο της ενιαίας στρατηγικής του Υπουργείου Βιομηχανίας, που θα αφορά τη νέα βιομηχανική πολιτική της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Ό κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο με την ηγεσία του ΚΕΒΕ και παρέλαβε σχετική μελέτη, ενώ είπε ότι έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στην οποία, εκτός από το επιμελητήριο, συμμετέχει και η ΟΕΒ, για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, η κυπριακή βιομηχανία πρέπει, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, να αποτελεί το 20% του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2020, από το 7% που είναι σήμερα.

Ως Υπουργείο είμαστε στο στάδιο της ανάπτυξης μιας νέας, ολοκληρωμένης και ενιαίας στρατηγικής που θα αφορά τη βιομηχανία, ανέφερε ο Υπουργός Βιομηχανίας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι «η περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανίας αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα, στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων».

Ευχαρίστησε παράλληλα το ΚΕΒΕ για την ετοιμασία της μελέτης, λέγοντας ότι θα αποτελέσει βασικό συστατικό της προσπάθειας για μια ενιαία βιομηχανική στρατηγική, που θα συνάδει με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές.

Ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε από την πλευρά του ότι το ΚΕΒΕ έχει ετοιμάσει μια ενδελεχή και εμπεριστατωμένη μελέτη που αφορά την μετεξέλιξη και το μέλλον της κυπριακής βιομηχανίας.

Πρόσθεσε ότι η μελέτη περιλαμβάνει αναφορές για το τι πρέπει να αλλάξει και τι κίνητρα πρέπει να δοθούν στους διάφορους τομείς της βιομηχανίας, ενώ είπε ότι αποτελεί μια συνεισφορά του ΚΕΒΕ στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναζωογόνηση και αναθέρμανση της κυπριακής βιομηχανίας.

Ο Μιχάλης Νεοπτολέμου, εκ μέρους της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, είπε τέλος ότι υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, ενώ πρόσθεσε ότι η στρατηγική θα είναι προϊόν διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου και των ενδιαφερομένων μερών που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 8:15 μ.μ. ώρα Κύπρου στον Λευκό Οίκο, προτού πλαισιωθούν από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE