ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Κατονομάστηκε επισήμως ως θύμα της επίθεσης η «όμορφη» Αγγλοκύπρια Σάφι Ρούσσου– «Την αγαπούσαν όλοι…»

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Κατονομάστηκε επισήμως ως θύμα της επίθεσης η «όμορφη» Αγγλοκύπρια Σάφι Ρούσσου– «Την αγαπούσαν όλοι…»

Ως το δεύτερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του Μάντσεστερ κατονομάστηκε και επισήμως η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, Αγγγλοκύπρια τρίτης γενιάς.

Σχετικό άρθρο: ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Επιβεβαίωσε στο ΥΠΕΞ τον θάνατο της 8χρονης ανιψιάς του ο Χρίστος Ρούσου

Το μικρό κορίτσι είχε μεταβεί στο Μάντσεστερ από την κομητεία του Λάνκασιρ όπου ζούσε με τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η μητέρα του κοριτσιού Λίζα και η αδερφή της Άσλει τραυματίστηκαν και διαμετακομίστηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία, χωρίς να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο πατέρας της 8χρονης Ανδρέας Ρούσσου έχει κυπριακή υπηκοότητα, όχι όμως η σύζυγος και οι κόρες του. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Κύπρο και αργότερα μετακόμισε στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ.

-Διαβάστε επίσης: Κύπριος φοιτητής του Μάντσεστερ περιγράφει την νύκτα τρόμου -  VIDEO

Ο αδερφός του πατέρα και θείος της 8χρονης έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές και μεταβαίνει στη Βρετανία για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια και για να βοηθήσει με τις τυπικές διευθετήσεις.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Tarleton όπου φοιτούσε η Σάφι Ρόουζ την περιέγραψε ως ένα «όμορφο μικρό κορίτσι με κάθε έννοια της λέξης».

Ο Κρις Απτον πρόσθεσε ότι «Την αγαπούσαν όλοι και η ζεστασιά και ευγένειά της θα μείνουν με στοργή στη μνήμη όλων. Η Σάφι ήταν ήσυχη και προσγειωμένη με δημιουργικό ταλέντο».

Έκανε επίσης λόγο για «τρομερό σοκ» και συμπλήρωσε ότι το σχολείο θα παρασταθεί στους αγαπημένους συμμαθητές του αδικοχαμένου κοριτσιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Αγνοείται 8χρονη με Κύπριο πατέρα – Σε επαφή με πρεσβεία και συγγενείς στην Κύπρο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top