ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού για Πρόεδρος: «Τίποτα δεν αποκλείεται» - Η λίστα με τα υπόλοιπα ονόματα

Α. Κυπριανού για Πρόεδρος: «Τίποτα δεν αποκλείεται» - Η λίστα με τα υπόλοιπα ονόματα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί και το δικό του όνομα ανάμεσα σε αυτά που θα διεκδικήσουν την Προεδρία, ο γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Κυριακή 16/7, ερωτώμενος για τις Προεδρικές και για το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν αποκλείεται». Προηγουμένως, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες για εξεύρεση υποψηφίου έχουν ήδη αρχίσει και ότι υπήρξαν επαφές με συγκεκριμένα άτομα. Ο κ. Κυπριανού, επανέλαβε ότι προτεραιότητα παραμένει η επιλογή εξωκομματικού υποψηφίου ο οποίος θα πληροί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία έθεσε το κόμμα. Κριτήρια, που θεωρητικά πληρούσε ο Μαίκ Σπανός, μέχρι να εμφανιστεί στην τηλεόραση για να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με τις απόψεις που είχε εκφράσει. Η λίστα του ΑΚΕΛ Τα ονόματα που ακούστηκαν την επομένη του ναυαγίου με τον κ. Σπανό, ήταν αυτό του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία. Περίπτωση όμως που έχει τελειώσει οριστικά μετά από επίσημη τοποθέτηση του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Κίκη Καζαμία τον πρότεινε επίσημα δια της πλαγίου μαζί με τον ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, ο πρώην δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου. Τελειωμένη θεωρείται και η περίπτωση Λιλλήκα παρότι μετά το φιάσκο του ΑΚΕΛ με τον κ. Σπανό και την συνάντηση του προέδρου της Συμμαχία Πολιτών με τον κ. Κυπριανού, τα σενάρια είχαν αναθερμανθεί. Οι δυο πλευρές είχαν δεσμευτεί για νέα συνάντηση μετά τις εξελίξεις στο Κραν Μοντάνα γεγονός που θεωρήθηκε ως ανοικτό παράθυρο συνεργασίας. Το παράθυρο έκλεισε, με επίσημη το δήλωση του Στέφανου Στεφάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης του κ. Λιλλήκα. Από εκεί και πέρα δυνατά παίζει το όνομα του Σταύρου Μαλά, ο οποίος μάλιστα, είχε προταθεί από μερίδα στελεχών την ημέρα που η Κεντρική Επιτροπή ψήφιζε Σπανό. Τότε, ο κ. Μαλάς, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να ανακόψει την όποια δυναμική Σπανού στις κομματικές ομάδες βάσεις και ευγενικά απέρριψε την πρόταση. Από τότε δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια τοποθέτηση επί των προθέσεων του. Την ίδια ώρα ένα όνομα που έπαιξε και στο πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να επανέρχεται στις συζητήσεις. Πρόκειται για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, επί διακυβέρνησης Τάσου Παπαδόπουλου, Μάκη Κεραυνό. Το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να κλείσει τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου μέσα στον Σεπτέμβριο γεγονός που καθιστά το καλοκαίρι για την Εζεκία Παπαϊωάννου ακόμη πιο θερμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top