ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η ΣΚΤ έδωσε 30 υποθέσεις για δάνεια στην Αστυνομία

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η ΣΚΤ έδωσε 30 υποθέσεις για δάνεια στην Αστυνομία

Περίπου 30 υποθέσεις για τις συνθήκες δανεισμού στο Συνεργατισμό πριν από το 2013 οδηγήθηκαν στην Αστυνομία, ανέφερε η πρώην Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικής Επιθεώρησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) Μαρία Ιωάννου.

Στην κατάθεσή της ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η κ. Ιωάννου είπε ότι από τις έρευνες που έγιναν για τις συνθήκες δανεισμού υπήρξαν δύο κατηγορίες κακού δανεισμού. Η μια λόγω της μη ύπαρξης εξειδικευμένου προσωπικού και η άλλη λόγω έλλειψης εντιμότητας από τις Διευθύνσεις κάποιων ΣΠΙ και εκμετάλλευσης της θέσης αξιωματούχων για ίδιον όφελος.

Σημείωσε ότι μετά το 2013 παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση όσον αφορά τις εγκρίσεις, τα εγκριτικά όρια και τα εγκριτικά κλιμάκια για δανεισμό. Ανέφερε ωστόσο ότι μετά το 2013 υπήρχαν σημαντικές αδυναμίες όσον αφορά την τήρηση ομοιόμορφων διαδικασιών και δικλείδων ασφαλείας, όμως υπήρξε σημαντική προσπάθεια βελτίωσης. Όπως είπε, υπήρξαν καθυστερήσεις επειδή είχαν να κάνουν με 19 διαφορετικές οντότητες, με διαφορετική κουλτούρα, τεχνογνωσία και δεδομένα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος σε θέματα επιμόρφωσης προσωπικού και αλλαγής κουλτούρας, καταγραφής διαδικασιών και στο να δοθούν ομοιόμορφες κατευθυντήριες γραμμές.

Η κα. Ιωάννου είπε επίσης ότι είχε ολοκληρωθεί και θα υιοθετείτο το 2018 ένα μοντέλο τυποποίησης του τρόπου αξιολόγησης των πελατών, κάτι που δεν υπήρχε και αποτελούσε μια σημαντική έλλειψη.

Η Ερευνητική Επιτροπή για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη, με την κατάθεση μεταξύ άλλων, του προϊστάμενου της Μονάδας Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών Διονύση Διονυσίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top