Επεισοδιακά εξελίσσεται η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο

Επεισοδιακά εξελίσσεται η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο

Λίστα με 69 ονόματα Τούρκων πολιτών που ζουν εξόριστοι στη Γερμανία και τα οποία οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκράτες, παραδόθηκε στη γερμανική κυβέρνηση λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο.

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ και υποστηρίζουν πως η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση τους από τη Γερμανία.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στις 11:00 (ώρα Κύπρου) έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο του Βερολίνου από τον Γερμανό ομόλογο του, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε μια τελετή που τα γερμανικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν «ψυχρή».

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Ερντογάν, καθώς πληροφορίες λένε πως η τουρκική πλευρά ενδέχεται να την ακυρώσει.

Αιτία, το γεγονός πως στην συνέντευξη αυτή έχει δηλώσει πως θα παρευρεθεί ο εξόριστος πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέντ, Τσαν Ντουνκάτ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE