ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τεράστια η διαφορά στις τιμές φαρμάκων με κατεχόμενα – Σύγκριση και με Ελλάδα – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Τεράστια η διαφορά στις τιμές φαρμάκων με κατεχόμενα – Σύγκριση και με Ελλάδα – VIDEO

Στα περισσότερα φάρμακα που πωλούνται τόσο σε Κύπρο και Ελλάδα, όσο και στα κατεχόμενα, οι τιμές  τους στις ελεύθερες περιοχές είναι «τσιμπημένες».

Αυτό καταδεικνύει έρευνα της δημοσιογράφου Αθηνάς Χάλκου, που παρουσιάστηκε την Τρίτη (23/10) στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου «Alpha Ενημέρωση».

Το μοναδικό προϊόν που πωλείται σε φαρμακείο και στα κατεχόμενα είναι πιο ακριβό απ’ ότι στις ελεύθερες περιοχές είναι το συμπλήρωμα διατροφής.

Τα υπόλοιπα φάρμακα, όπως παυσίπονο, αντιβιοτικό, αντιπυρετικό και άλλα, οι τιμές στην Κύπρο είναι πιο υψηλή.

Εντύπωση προκαλεί η τιμή στο αντιπηκτικό φάρμακα που στα κατεχόμενα πωλείται στην τιμή των 28 ευρώ, ενώ στην Κύπρο πωλείται στα 89 ευρώ. Στην Ελλάδα, το ίδιο φάρμακο πωλείται στα 71,95 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την παρουσίαση της έρευνάς της, η Αθηνά Χάλκου, στον πίνακα πρόσθεσε και την Ελλάδα, για να υπάρξει αντικειμενικότητα, αφού είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λόγω του ότι αρκετοί Κύπριοι αγοράζουν φαρμακευτικά προϊόντα από την συγκεκριμένη χώρα.  

Η παρουσίαση της έρευνας από την Αθηνά Χάλκου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top