ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Προσχεδιασμένη επιχείρηση η δολοφονία Κασόγκι»

Ερντογάν: «Προσχεδιασμένη επιχείρηση η δολοφονία Κασόγκι»

Αίτημα και έκκληση οι 18 που έχουν συλληφθεί στην Σαουδική Αραβία να δικαστούν στην Κωνσταντινούπολη όπου και διαπράχθηκε η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, απηύθυνε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προς τον Σαουδάραβα βασιλιά ενώ είπε ότι υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις ότι υπήρχε προσχεδιασμένη επιχείρηση δολοφονίας.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παραμένουν ακόμη ερωτήματα όπως «ποιος είναι αυτός ο ‘ντόπιος’ που συνεργάστηκε μαζί τους» και ότι η Σαουδική Αραβία είναι υποχρεωμένη να πει ποιος είναι. Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα όπως που είναι το πτώμα, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι μια μέρα πριν την δολοφονία του Κασόγκι έφτασε μια ομάδα τριών ατόμων στην Τουρκία και έκανε έρευνες στο δάσος Βελιγραδίου της Κωνσταντινούπολης και στη Γιάλοβα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Είπε ότι άλλοι 15 έφτασαν στην συνέχεια και μπήκαν ξεχωριστά σε ομάδες στο προξενείο, πρώτα αφαίρεσαν τον σκληρό δίσκο από την κάμερα του προξενείου.

Ανέφερε ακόμη ότι από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι έφτασε στην Τουρκία και ο επικεφαλής ιατροδικαστής της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο την ημέρα της δολοφονίας στο προξενείο με δικαιολογία ότι γίνεται έλεγχος κράτησαν το προσωπικό σε ένα δωμάτιο και σε άλλο τμήμα του προσωπικού έδωσαν άδεια.

Ο κ. Έρντογάν ανέφερε ότι όπως του έχει πει ο ίδιος ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί οι 18 που είχαν εμπλοκή στη δολοφονία Κασόγκι. «Θέλω από εδώ να κάνω μια έκκληση προς τον βασιλιά Σαουδικής Αραβίας και τους διοικούντες. Η δολοφονία διεπράχθη στην Κωνσταντινούπολη. Η πρότασή μου είναι να δικαστούν αυτοί οι 18 στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η δολοφονία μπορεί να έγινε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας αλλά έγινε εντός των συνόρων της Τουρκίας και θα διερευνήσουν σε όλες της τις διαστάσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι στις 21 Οκτωβρίου συμφώνησαν με Αμερικανό Πρόεδρο να υπάρξει διαλέυκανση της υπόθεσης. Όπως είπε, μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι ο Κασόγκι ήταν θύμα μιας θηριώδους δολοφονίας. «Υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι ήταν προσχεδιασμένη», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top