ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όρθια στο φινάλε η Νάπολι, λυτρωτική νίκη για Μίλαν και… Γκατούζο! – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Όρθια στο φινάλε η Νάπολι, λυτρωτική νίκη για Μίλαν και… Γκατούζο! – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Σώθηκε στο φινάλε. Η Ρόμα έφτασε πολύ κοντά σε εκτός έδρας νίκη επί της Νάπολι, αλλά οι «παρτενοπέι» ισοφάρισαν στο 90’ με τον Μέρτενς. Αύξησε τη διαφορά της η Γιουβέντους. Τραυματίστηκε ο Μανωλάς.

Μείωσε τη ζημιά στο τέλος η Νάπολι.

Η Ρόμα έμοιαζε έτοιμη να πανηγυρίσει μεγάλη νίκη μέσα στο «Σαν Πάολο» (με τέρμα του Ελ Σαράουι), αλλά οι «παρτενοπέι» ισοφάρισαν στο 90ο λεπτό με τέρμα του Μέρτενς, που γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα (1-1).

Έπειτα από το «τσαφ» του Καγιεχόν, που βρέθηκε σε θέση βολής, ο Βέλγος πρόλαβε την άμυνα των «τζιαλορόσι» και έφερε την κατάσταση στα ίσα.

Νωρίτερα είχε στείλει δύο φορές (75’, 82’) την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ορθώς δεν μπήκε τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διότι ήταν offside.

Το σκορ για τους «τζιαλορόσι» σημείωσε ο 26χρονος επιθετικός στο 14’ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από προσπάθεια του Ουντέρ από τα δεξιά.

Πλέον, η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, έχει… αέρα έξι πόντων από τη δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται η Νάπολι με 22 βαθμούς και ακολουθεί η Ίντερ με 19 και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προερχόταν από την πολύ καλή (εκτός έδρας) εμφάνιση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, από την οποία δεν πήρε αυτό που δικαιούτο.

Κόντρα στη Ρόμα δεν κινήθηκε στα δικά της στάνταρ απόδοσης και ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν είχε φρεσκάδα λόγω της υπερπροσπάθειας στη Γαλλία.

Πάντως, στο δεύτερο μέρος πίεσε αρκετά τον αντίπαλό της που οπισθοχώρησε αρκετά από ένα σημείο και μετά και αν είχε καταφέρει να φέρει την κατάσταση στα ίσα νωρίτερα, θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Οσπίνα, Μάριο Ρουί, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι (70′ Μαλκί), Αλαν, Χάμσικ (75′ Ζιενλίνσκι), Φαμπιάν Ρουίθ, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μίλικ (56′ Μέρτενς).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Κολάροβ, Ζουάν Ζεσούς, Μανωλάς (75′ Φάσιο), Σαντόν, Ντε Ρόσι (43′ Κριστάντε), Ενζονζί, Πελεγκρίνι, Ουντέρ (65′ Φλορέντσι), Ελ Σαράουι, Τζέκο.

Με Σούσο σώθηκε ο… Γκατούζο

Λυτρωτική νίκη για τη Μίλαν, που επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Σαμπντόρια και επανήλθε στις επιτυχίες μετά από 2 σερί ήττες σε πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στη Μίλαν, η οποία «καθάρισε» τη Σαμπντόρια (3-2 εντός έδρας) και γεύτηκε τη χαρά της νίκες έπειτα από 2 διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ, που είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή Γκατούζο.

Οι «ροσονέρι» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο 17’ με τον Κουτρόνε, όμως επαναπαύτηκαν και έδωσαν πολλά δικαιώματα στους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλεύτηκαν δεόντως τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων για να φτάσουν στο 1-2 (21’ Σαπονάρα, 31’ Κουαλιαρέλα).

Η ομάδα του Μιλάνου βρέθηκε στο καναβάτσο, ωστόσο έβγαλε αντίδραση, με τον Ιγουαΐν να ισοφαρίζει άμεσα (36’) και τον Σούσο να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 62’.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμά τους, ενώ στο 87’ ο Λασάλτ σημάδεψε το δοκάρι μέσα από τη μικρή περιοχή και έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του.

Έτσι, η Μίλαν επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τις δύο μαζεμένες ήττες της και ο τεχνικός Γκατούζο γλίτωσε την απόλυση. Από την άλλη, οι Γενοβέζοι έμειναν δίχως νίκη για 2η διαδοχική αγωνιστική.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Φροζινόνε πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν αφού πέρασε με επιβλητικό τρόπο (0-3) από την έδρα της Σπαλ. Η Κάλιαρι ήταν ανώτερη και «καθάρισε» (2-1 εντός) την Κιέβο για να διευρύνει το αήττητο σερί της στα 3 παιχνίδια.

Στη Γένοβα, Τζένοα και Ουντινέζε έμειναν στο 2-2, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές (32’, 67’), αλλά τους φιλοξενούμενους να δείχνουν αυταπάρνηση και να επανέρχονται (65’, 70’).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/10

Αταλάντα-Πάρμα 3-0
(55’ αυτ. Γκάλιολο, 72’ Παλομίνο, 80’ Μαντσίνι)

Έμπολι-Γιουβέντους 1-2
(28’ Καπούτο – 54’ πεν., 70’ Κριστιάνο Ρονάλντο)

Τορίνο-Φιορεντίνα 1-1
(13′ αυτ. Λαφόν-2′ Μπενάσι)

Κυριακή 28/10

Σασουόλο-Μπολόνια 2-2
(17’ Μάρλον, 85’ Μπόατενγκ – 2’ Παλάσιο, 56’ Εμπαγιέ)

Κάλιαρι-Κιέβο 2-1
(15’ Παβολέτι, 59’ Κάστρο – 79’ Στεπίνσκι)

Τζένοα-Ουντινέζε 2-2
(32’ πεν. Ρόμουλο, 67’ Ρομέρο – 65’ Λαζάνια, 70’ Ντε Πάουλ)

Σπαλ-Φροζινόνε 0-3
(40’ Τσιμπσά, 53’ Τσιάνο, 89’ Πιναμόντι)

Μίλαν-Σαμπντόρια 2-2
(17’ Κουτρόνε, 36’ Ιγουαΐν, 62’ Σούσο – 21’ Σαπονάρα, 31’ Κουαλιαρέλα)

Νάπολι-Ρόμα 1-1
(90′ Μέρτενς-14′ Ελ Σαράουι)

Δευτέρα 29/10

Λάτσιο-Ίντερ (21:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (11ης) αγωνιστικής

Παρασκευή 2/11

Νάπολι-Έμπολι (21:30)

Σάββατο 3/11

Ίντερ-Τζένοα (16:00)

Φιορεντίνα-Ρόμα (19:00)

Γιουβέντους-Κάλιαρι (21:30)

Κυριακή 4/11

Λάτσιο-Σπαλ (13:30)

Κιέβο-Σασσουόλο (16:00)

Πάρμα-Φροζινόνε (16:00)

Σαμπντόρια-Τορίνο (16:00)

Μπολόνια-Αταλάντα (19:00)

Ουντινέζε-Μίλαν (21:30)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top