ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΣΕΡΙΟΥ: Ποινή φυλάκισης στον 65χρονο –Πέθανε περιμένοντας το παιδί του έξω από το φροντιστήριο

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΣΕΡΙΟΥ: Ποινή φυλάκισης στον 65χρονο –Πέθανε περιμένοντας το παιδί του έξω από το φροντιστήριο

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον 65χρονο που ενεπλάκη σε δυστύχημα στο Τσέρι στις 22/11/2018, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 37χρονου και τον κρίσιμο τραυματισμό της συζύγου του. Οι δυο τελευταίοι ευρισκόμενοι σε σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από το φροντιστήριο περίμεναν το παιδί τους να τελειώσει το μάθημά του…

Της Γεωργίας Παππούτα

Πέραν από την φυλάκιση, στον 65χρονο επιβλήθηκε στέρηση άδειας για περίοδο 18 μηνών, αλλά και ποινή 10 βαθμών.
Θύμα του θανατηφόρου τροχαίου ήταν 37χρονος Ευρωπαίος πολίτης μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ενώ η σύζυγός του τότε τραυματίστηκε σοβαρά κι έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αυτά αναφέρθηκαν στη δικαστική αίθουσα, όχημα που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Τεύκρου Ανθία στο Τσέρι, συγκρούστηκε με όχημα που επιχειρούσε στροφή στα δεξιά. Το όχημα που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε εν συνεχεία σε όχημα που ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου. Επρόκειτο για το όχημα του 37χρονου και της συζύγου του που περίμεναν το παιδί τους να τελειώσει το μάθημά του σε φροντιστήριο.

Το θύμα που βρισκόταν στη θέση του οδηγού εκτινάχθηκε εκτός του οχήματος και κτύπησε στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ η γυναίκα του –όπως σημειώσαμε- παλεύει για τη ζωή της.

Στην δικάσιμο της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου είχε δοθεί έμφαση στην μαρτυρία του 65χρονου οδηγού που είχε επιχειρήσει στροφή προς τα δεξιά και φέρεται να ανέκοψε την πορεία του αυτοκινήτου που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Σ.Ν. για τον οποίο και ο λόγος, είπε ότι κινείτο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και κινήθηκε με στόχο να στρίψει δεξιά. «Είδα με μεγάλη, ιλιγγιώδη, ταχύτητα το όχημα να έρχεται. Το μόνο που πρόλαβα ήταν να πατήσω στόπερ» είπε ο 65χρονος.

Και συνέχισε: «Άφησα το αυτοκίνητο στην θέση που κατέβηκα. Πλησίασε το άλλο όχημα. Είδα στο πεζοδρόμιο έναν άνθρωπο αιμόφυρτο. Πλησίασα και το αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκα. Είχε έναν οδηγό. Δεν του μίλησα».

Το όχημα που συγκρούστηκε αρχικά με αυτό του 65χρονου και στην συνέχεια με το σταθμευμένο, μετά από εξετάσεις που έγιναν φαίνεται να είχε ταχύτητα 118 χιλιομέτρων.

Επίσης, ο 65χρονος και η σύζυγος του είναι Κύπριοι μετανάστες στην Αυστραλία και είχαν έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.