ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ» με Ισραήλ

ΚΥΠΡΟΣ: Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ» με Ισραήλ

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ «ΙΑΣΩΝ – 1/2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 1/2019» οι οποίες έλαβαν χώρα από τις 20 μέχρι τις 29 Μαΐου 2019.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις περιοχές Πάφου-Τροόδους και σε αυτές συμμετείχαν Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς και επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ 1/2019» το προσωπικό της ΕΦ συνεκπαιδεύτηκε με το αντίστοιχο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων και ειδικότερα στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης κατά τη Μάχη, Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης και Αερομεταφορών.

Παράλληλα με την άσκηση «ΙΑΣΩΝ» πραγματοποιήθηκε η άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 1/2019», η οποία αφορά σε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών, εξάσκηση στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο - ποικιλόμορφο έδαφος. Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις Ειδικές Δυνάμεις των δύο χωρών και έγινε ευρεία χρήση υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων.

Οι ασκήσεις του τύπου αυτού έχουν πλέον καθιερωθεί και μαζί με την άλλη μεγάλη άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ», που αφορά συνεκπαίδευση των πολεμικών αεροποριών των δύο χωρών, αποτελούν το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, στον τομέα των κοινών ασκήσεων.

Η συνεργασία αυτή, σημειώνει, συντελείται μέσα από τα Προγράμματα Διμερούς Συνεργασίας των δύο χωρών, τα οποία ανελλιπώς υπογράφονται από το 2012 και συνεχώς αναβαθμίζεται.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top