ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραδίδει το κλειδί του σπιτιού του στην τράπεζα για να τον αφήσουν επιτέλους ήσυχο (ΦΩΤΟ)

Παραδίδει το κλειδί του σπιτιού του στην τράπεζα για να τον αφήσουν επιτέλους ήσυχο (ΦΩΤΟ)

Αγανακτισμένος πολίτης, έφτασε γύρω στις 9:00 το πρωί έξω απο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Πολεμίδια, κοντά στον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη, υπό τη συνοδεία του Βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη και άλλων δανειοληπτών, μπήκε μέσα για να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του.

Αρνούνται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δανείου για την κατοικία του, αφού η δόση του εκτοξεύθηκε από 350 σε 900 ευρώ, λόγω καταχρηστικών και παράνομων ρητρών του δανείου του σε Ελβετικό φράγκο.

Ο 35χρονος Νίκος Χατζηγιάννης, θέλοντας να αποφύγει άλλη ταλαιπωρία, η οποία θα προκύψει με την εφαρμογή της νομοθεσίας των εκποιήσεων, μετέβη το πρωί στην Τράπεζα Κύπρου με τα κλειδιά του σπιτιού του στο χέρι.

Ο κύριος Χατζηγιάννης -ηλεκτρομηχανολόγος στο επάγγελμα- παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού του στην Τράπεζα Κύπρου, ενώπιον του Βουλευτή των Οικολόγων και άλλων αγανακτισμένων πολιτών, βρέθηκε να χρωστά σήμερα το ποσό των 200.000 ευρώ για την αγορά ενός διαμερίσματος.

Όπως ανέφερε στα ΜΜΕ κατά την έξοδο του από το υποκατάστημα, ενώ μέχρι σήμερα κατέβαλε συνολικά 60 χιλιάδες ευρώ, με δόσεις των 400 ευρώ το μήνα, για ένα δάνειο που έκανε το 2006, ύψους 105 χιλιάδων ευρώ, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να ξεκλειδώσει την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ, ο ίδιος βρέθηκε να οφείλει άλλες 200 χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα και η δόση του να εκτοξευθεί στα 900 ευρώ το μήνα.

«Οι τράπεζες ήταν ασφαλισμένες αν άλλαζε το rate στο ελβετικό φράγκο. Πήραν τα λεφτά από τις ασφάλειες τους, αλλά εμείς οι πολίτες δίνουμε τριπλές δόσεις για να τις βοηθήσουμε λόγω των κακών χειρισμών τους», συμπλήρωσε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα ανακοινώθηκε στον 35χρονο, ο οποίος εργάζεται στις Βρετανικές Βάσεις, ότι θα δεχθεί μισθολογικές αποκοπές.

Μέλη της ένωσης δανειοληπτών «Ευνομία» ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έκλεισαν για μερικά λεπτά το δρόμο μπροστά από το υποκατάστημα. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ευχαρίστησε όσους πολίτες ήρθαν να συμπαρασταθούν στον 35χρονο, σημειώνοντας πως είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Μέσα μας είπαν πως και πίσω να έπαιρναν το διαμέρισμα δεν θα το πάρουν με την αξία που εκτιμήθηκε τότε, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή και η λύση που μας έδωσαν είναι να έρθει ο ίδιος με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης ή να πάει στα δικαστήρια», είπε ο κ. Περδίκης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top