ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμφωνία για την αύξηση των εξαγωγών αμερικανικού βοδινού κρέατος προς την ΕΕ

Τραμπ: Συμφωνία για την αύξηση των εξαγωγών αμερικανικού βοδινού κρέατος προς την ΕΕ

Συμφωνία με την ΕΕ για την εξαγωγή περισσότερου αμερικανικού βοδινού κρέατος προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, δηλώντας, παράλληλα, ότι η επιβολή δασμών στις ευρωπαϊκές εξαγωγές αυτοκινήτων παραμένουν μια πιθανότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τονίσει πως οποιαδήποτε συμφωνία για το βοδινό κρέας δεν θα αυξήσει τις συνολικές εισαγωγές του συγκεκριμένου κρέατος και ότι το βοδινό κρέας που εισέρχεται στην Ένωση θα είναι χωρίς ορμόνες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα θα μειώσει τα εμπορικά εμπόδια στην Ευρώπη και θα διευρύνει την πρόσβαση των Αμερικανών αγροτών και των κτηνοτρόφων", δήλωσε ο Τραμπ σε συνάντηση αξιωματούχων της ΕΕ και Αμερικανών κτηνοτρόφων στο Λευκό Οίκο.

Η συμφωνία, η οποία αποτελεί μια περιορισμένη νίκη για μια Κυβέρνηση που βρίσκεται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα,υπογράφηκε στη συνέχεια από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, τον Σταύρο Λαμπρινίδη, πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον εκπρόσωπο της ΕΕ Jani Raappana.

Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι η Κυβέρνηση του εργάζεται με την ΕΕ "για επιβολή δασμών 25% σε όλα τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz και BMW που εισάγονται στις ΗΠΑ", για να συμπληρώσει, γελώντας, ότι αυτό είναι ένα αστείο.

Ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα, είπε ότι η επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα παραμένει μια πιθανότητα.

"Οι δασμοί στα αυτοκίνητα δεν είναι ποτέ εκτός τραπεζιού", δήλωσε ο Τράμπ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top