ΚΥΠΡΟΣ

Χαραλαμπίδου: Να εργαστούν όλοι μαζί για πάταξη της διαφθοράς

Χαραλαμπίδου: Να εργαστούν όλοι μαζί για πάταξη της διαφθοράς

Η Ειδική Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, για πάταξη της διαφθοράς, βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, δήλωσε σε συνέδριο στην Μπρατισλάβα ότι για να γίνει πράξη η πάταξη της διαφθοράς τότε θα όλοι μαζί θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
 

Η κ. Χαραλαμπίδου μιλούσε ενώπιον συνεδρίου στην Μπρατισλάβα, το οποίο διοργανώθηκε από τη Σλοβακική Προεδρία του ΟΑΣΕ στο οποίο συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της διαφάνειας σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με το κράτος.


Οπως είπε, οι πραγματικοί δικαιούχοι θα πρέπει να αποκαλύπτονται εάν επιθυμούν να συμβληθούν με το Δημόσιο για επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν υποχρέωση πλήρους αποκάλυψης των στοιχείων  του τελικού ιδιοκτήτη.
 
Στην ομιλία της, η κ. Χαραλαμπίδου είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι όπως προωθείται η νομοθεσία από τη Σλοβακική Προεδρία θα εξουδετερώσει αποτελεσματικά παράνομες δραστηριότητες από τις εταιρείες κέλυφος ( shell companies), και τόνισε την πρόθεση της ως Ειδική Αντιπρόσωπος για πάταξη της διαφθοράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ να προωθήσει το σκεπτικό της πρότασης στα 57 κοινοβούλια.
 
Εισηγήθηκε παράλληλα όπως αυτή η νομοθεσία επεκταθεί και σε άλλες νομικές οντότητες που εγγράφονται κάτω από διαφορετικές νομοθεσίες και οι οποίες επίσης δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με το κράτος . “Μόνο έτσι θα κλείσουμε όλα τα πιθανά παράθυρα και αναμένουμε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι θα αντιδράσουν αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τον τελικό στόχο που είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές του Δημοσίου. Τα κοινοβούλια θα πρέπει να ενισχύσουν το σχετικό πλαίσιο νομοθεσίας”, τόνισε. Συνεχίζοντας είπε ότι “εάν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε πράξη την πάταξη της διαφθοράς τότε θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις , να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες”.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου η κ. Ε. Χαραλαμπίδου είχε επίσης συνάντηση με την Εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ της Προεδρεύουσας Σλοβακίας για θέματα διαφθοράς και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Πάολα Σεβερίνο.
 
Αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω συντονισμό προσπαθειών μεταξύ του ΟΑΣΕ και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για πάταξη της διαφθοράς.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top