ΥΓΕΙΑ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Αν ξεκινήσουμε εξαιρέσεις στο ένα και το άλλο, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε πρωτόκολλα' - Τι ανέφερε για τα εμβόλια και το ΓεΣΥ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Αν ξεκινήσουμε εξαιρέσεις στο ένα και το άλλο, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε πρωτόκολλα' - Τι ανέφερε για τα εμβόλια και το ΓεΣΥ

Για την χρήση μάσκας στα σχολεία, τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και την γρίπη, αλλά και τις στρεβλώσεις στο ΓεΣΥ, μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, το πρωί της Πέμπτης (17/09).

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Ιωάννου ανέφερε σχετικά με την χρήση μάσκας στα σχολεία ότι 'είναι κοινή λογική ότι ένας καθηγητής μπορεί σε μια διάρκεια της περιόδου, να αφαιρέσει την μάσκα νοουμένου ότι τηρούνται οι αποστάσεις. Αν με ρωτάτε εμένα, και ο μαθητής μπορεί να το κάνει'.

Πρόσθεσε δε ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική και σημείωσε ότι 'αν ξεκινήσουμε εξαιρέσεις στο ένα και το άλλο, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε πρωτόκολλα'.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον ιό, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην καλύτερη περίπτωση ο εφοδιασμός του εμβολίου θα αρχίσει στις αρχές του 2021. Τόνισε όμως ότι για να υπάρξει εμβολιαστική κάλυψη θα χρειαστούν κάποιοι μήνες.

'Μέχρι τότε πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και να τηρούμε τα μέτρα', πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν αντέχει το σύστημα υγείας ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα και πλάνο.

Σχετικά με τα εμβόλια γρίπης, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή ωστόσο 'θα τα έχουμε τέλος του Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτωβρίου'. Όπως είπε, φέτος θα παραληφθούν περίπου 100.000 εμβόλια.

Όσον αφορά τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο ΓεΣΥ, ο Υπουργός σημείωσε ότι 'ένα νέο σύστημα υγείας χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει'. 'Τα πρωτόκολλα υπάρχουν, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους', πρόσθεσε.

Για γεγονός ότι ο ΟΑΥ δεν έχει εντοπίσει κανέναν που να προβαίνει σε παρατυπίες, ο κ. Ιωάννου υποστήριξε ότι  'γίνονται ενέργειες αλλά δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί κάποιος'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top