LIKE ONLINE

Ψαράς έπιασε δικέφαλο καρχαρία 15 εκατοστών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ψαράς έπιασε δικέφαλο καρχαρία 15 εκατοστών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έναν μικροσκοπικό, μόλις 15 εκατοστά, δικέφαλο καρχαρία έπιασε ψαράς στην Ινδία!

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας ψαράς στην Ινδία, στο χωριό Σατπάτι, βόρεια της Βομβάης.

Ο ψαράς έπιασε έναν μικροσκοπικό, μόλις 15 εκατοστά, δικέφαλο καρχαρία, τον οποία, βέβαια και ξαναέριξε στο νερό, αλλά αφού πρώτα τον έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες. Δεν συναντά, άλλωστε, συχνά κανείς ένα τόσο σπάνιο πλάσμα. 

«Δεν τρώμε τόσο μικρά ψάρια, ειδικά καρχαρίες. Οπότε σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι παράξενος, αλλά έπρεπε να τον ελευθερώσω ξανά στη θάλασσα», σχολίασε ο ψαράς στην εφημερίδα Hindustan Times.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτός ο... εξωγήινος καρχαρίας θα μπορούσε να είναι έμβρυο πριονοκαρχαρία του είδους rhizoprionodon, που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος στα νερά της περιοχής, όπως εξήγησε καθηγητής του ινστιτούτου θάλασσας και αλιείας CMFRI.

«Αυτά τα ευρήματα είναι τόσο σπάνια, που είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η αιτία της ανωμαλίας. Γενετικές ή μεταβολικές διαταραχές, ιοί, μόλυνση, κλιματική αλλαγή και υπεραλίευση θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Εικόνα

Εικόνα

Image

Πηγή: gazzetta..gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top