ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Διευ/ντών Κ. Υπηρεσιών στο εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Διευ/ντών Κ. Υπηρεσιών στο εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας

Ενημερωτική επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υφυπουργού Τουρισμού, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Διευθυντών Κυβερνητικών Υπηρεσιών στο εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας

Το εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας επισκέφτηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίο, τους οποίους συνόδευαν οι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου και Υφυπουργείου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Σωτήρας, Δερύνειας, οι Κοινοτάρχες Λιοπετρίου, Αχερίτου, Φρενάρους, Αυγόρου και Δασάκι Άχνας, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ και φορέων τουριστικής ανάπτυξης της επαρχίας Αμμοχώστου.

Την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους της Μαρίνας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάντης που δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, του οποίου το λιμενικό κομμάτι έχει ήδη παραδοθεί και λειτουργεί εμπορικά από την 1η Ιουνίου 2020, εξυπηρετώντας σκάφη αναψυχής μέχρι και 85 μέτρων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

«Είναι γεγονός – ανέφερε ο κ. Καραμοντάντης- ότι παρά την παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η πανδημία, η Μαρίνα λειτούργησε ομαλά, υποδεχόμενη πέραν των 100 σκαφών κατά την καλοκαιρινή περίοδο Ιουν-Αυγ 2020, ενώ παράλληλα οι ενδείξεις για την τρέχουσα περίοδο φαίνονται ενθαρρυντικές. Σύντομα το εμπορικό κομμάτι της Μαρίνας θα λειτουργήσει σε πιλοτική φάση, ενώ παράλληλα, η κατασκευή του οικιστικού μέρους θα ολοκληρωθεί κατά φάσεις. Συγκεκριμένα οι εργασίες που αφορούν στην ανέγερση των πύργων προχωρούν με έμφαση στον Ανατολικό, του οποίου η κατασκευή προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, και σύντομα ολοκληρώνεται και η κατασκευή των 35 πολυτελών επαύλεων. Παράλληλα, με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας εντάχθηκε στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης που δίδει την ευκαιρία για υποδοχή και φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής (Superyacht) αρχής γενομένης από την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Εξέλιξη η οποία αποτελεί προϊόν τόσο των συστηματικών προσπαθειών της Διοίκησης της Μαρίνας Αγίας Νάπας, όσο και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου».

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε την πολύ σημαντική συνεισφορά του εμβληματικού αυτού έργου για την οικονομία, που υπολογίζεται σε πέραν του ενός δισεκατομυρίου ευρώ, αλλά και στη διεθνή προβολή της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, χαρακτηρίζοντας την Μαρίνα της Αγίας Νάπας ως στολίδι της Μεσογείου που θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, το τουριστικό προιόν και γενικά θα ενισχύσει την τουριστική εμπειρία.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος εξέφρασε τον θαυμασμό του σχετικά με την ανάπτυξη του έργου και τα σημαντικά βήματα προόδου όπου φαίνεται πλέον η τελική όψη της Μαρίνας. Επεσήμανε επίσης ότι η Μαρίνα Αγίας Νάπας, με τον πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο στη ξηρά, όσο και στη θάλασσα, ενισχύει σημαντικά το τουριστικό προφίλ της Κύπρου, στηρίζοντας τις προσπάθειες εξέλιξης του ναυτικού τουρισμού και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ολοκληρώνοντας τη ξενάγησή του, ο κ. Καραμοντάντης ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους και τόνισε την κρισιμότητα συνεργασίας μεταξύ κράτους και ιδιωτικoύ τομέα, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Μαρίνα Αγίας Νάπας δεν είναι ένα απλό έργο ανάπτυξης ακινήτων, αλλά έργο ζωής που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής, μετατρέποντας την Αγία Νάπα στο κόσμημα της Ανατολικής Μεσογείου, όπως της αξίζει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top