ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό «παζάρι» για την Προεδρία της Βουλής - Οι «καραμπόλες» και τα πάρε-δώσε

Σκληρό «παζάρι» για την Προεδρία της Βουλής - Οι «καραμπόλες» και τα πάρε-δώσε

Οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να είναι πλέον παρελθόν ωστόσο «τώρα ξεκινούν τα όργανα».


Το παρασκηνιακό «παιχνίδι» για την Προεδρία της Βουλής έχει ξεκινήσει για τα καλά ενώ τα σενάρια με ονόματα και συνεργασίες δίνουν κα παίρνουν.


Ο ΔΗΣΥ τηρεί σιγή ισχύος για το τι προτίθεται να πράξει επί του θέματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μπορεί να τερμάτισε πρώτος και με διαφορά στις εκλογές ωστόσο χρειάζεται και ο ΔΗΣΥ «συμμάχους» στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έντονες είναι οι φήμες των τελευταίων ημερών ωστόσο που κάνουν λόγο για ανατροπή σεναρίων για υποψηφιότητα του Μαρίνου Σιζόπουλου. 
Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ συνέρχεται την Πέμπτη στις 18:00 για αποτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

Στο ΑΚΕΛ τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Ακόμα ψάχνουν το τι πήγε στραβά στις εκλογές ενώ το θέμα ηγεσίας και η αλλαγή σκυτάλης της θέσης του Γ.Γ. είναι κάτι που τους απασχολεί. Στις 10 το πρωί συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, με διάφορα θέματα προς συζήτηση στην ατζέντα.

Στο ΔΗΚΟ θα έλεγε κανείς ότι τα σενάρια είναι θολά. Τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές δεν προσφέρουν την πίστη στον Νικόλα Παπαδόπουλο για μια δυναμική υποψηφιότητα του, δεδομένο που κάνει το κόμμα να το ξανασκέφτεται. Δεν είναι ωστόσο λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υποψήφια με το όνομα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες στήριξης από άλλα κόμματα. Στις 11 συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ για μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με το θέμα της Προεδρίας της νέας Βουλής. Αυτό που είναι ξεκάθαρο για τους ίδιους σύμφωνα με πληροφορίες του Themaonline είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι, εκτός από αυτό της συνεργασίας με το ΕΛΑΜ.


Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, είναι δεδομένη. Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο θα πείσει άλλα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητα του με αρκετά εξ αυτών να τους έχουν αποκλείσει ήδη.


Από πλευράς του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει αποφασισθεί η υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, πρόεδρου του Κινήματος για την προεδρία της Βουλής. Ο ίδιος ο κύριος Θεοπέμπτου μιλώντας στο Themaonline ξεκαθάρισε ότι «Θα συζητήσουμε με όλους εκτός με την ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ και αυτό είναι τελεσίδικο»


Απομένουν οκτώ μέρες για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top