ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Το ζητούμενο είναι ανοικτά σχολεία με φυσική παρουσία

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Το ζητούμενο είναι ανοικτά σχολεία με φυσική παρουσία

Το ζητούμενο είναι ανοικτά σχολεία, με φυσική παρουσία, σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, αναφέρει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, σημειώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες που η πανδημία έχει φέρει στην καθημερινότητα των σχολείων, «οι εκπαιδευτικοί μας και φέτος, με χαμόγελο και αισιοδοξία, θα υποδεχτούν τα παιδιά, επιτελώντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με τον καλύτερο τρόπο».

Ερωτηθείσα για τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Δημοτική Εκπαίδευση, η κα. Βασιλείου είπε ότι τη Δευτέρα επιστρέφουν πέραν των 60.000 παιδιών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης στις τάξεις τους.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά και φέτος. Παρά τις δυσκολίες που η πανδημία έχει φέρει στην καθημερινότητα των σχολείων μας, οι εκπαιδευτικοί μας και φέτος με χαμόγελο και αισιοδοξία θα υποδεχτούν τα παιδιά, επιτελώντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με τον καλύτερο τρόπο. Ζητούμενο, σχολεία ανοικτά, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών, σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», σημείωσε.

Και η φετινή σχολική χρονιά, συνέχισε η κα. Βασιλείου, είναι ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας.

«Οι μεταλλάξεις του ιού, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερες δυσκολίες ειδικότερα φέτος. Για αντιμετώπιση της πανδημίας επιβάλλεται η διαρκής αναθεώρηση των πρωτοκόλλων, αλλά και η ουσιαστική στήριξη των σχολείων από μέρους της πολιτείας», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία από τις 6 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν λειτουργικά και αλλά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

«Εκ πείρας αναμένουμε ότι διάφορα ζητήματα θα προκύψουν τα επόμενα 24ωρα. Σε αυτά τα προβλήματα θα επικεντρωθούμε τις επόμενες μέρες. Η ΠΟΕΔ θα παρακολουθεί την κατάσταση και δηλώνουμε ετοιμότητα, όποτε χρειαστεί να καταθέσουμε εισηγήσεις, κάτι το οποίο πράττουμε διαρκώς», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top