Τον «διαιτητή» θα κάνει σήμερα ο Αναστασιάδης - Χατζηπαντέλας και ΟΚΥπΥ στο Προεδρικό για την κρίση στη δημόσια υγεία

Τον «διαιτητή» θα κάνει σήμερα ο Αναστασιάδης - Χατζηπαντέλας και ΟΚΥπΥ στο Προεδρικό για την κρίση στη δημόσια υγεία

Η κρισιμότητα στα κρατικά νοσηλευτήρια και η συνεχής κόντρα ανάμεσα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ έφεραν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και ο ΟΚΥπΥ θα ενημερώσουν τον ΠτΔ για την κατάσταση των κρατικών νοσηλευτηρίων και τα προβλήματα που έχουν προκύψει ανάμεσα σε ιατρούς και ΟΚΥπΥ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν οι σχεδιασμοί, οι συμπεριφορές και τα φαινόμενα που παρατηρούνται.

Νοσηλευτήρια και ιατροί καταγγέλουν σε δηλώσεις τους και ανακοινώσεις που διαδέχονται η μία την άλλη τον ΟΚΥπΥ για αδιαφορία σε θέματα μη επαρκής στελέχωσης κ.α.

Εδώ και μέρες τα προβλήματα φαίνεται να εντείνονται με τις ανακοινώσεις από ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΔΟ να αποστέλλονται λίγες ώρες πριν από την σημερινή συνάντηση. 

Μετά και από την συνάντηση ο Πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασθενών για να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση και να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE