ΔΙΕΘΝΗ

Οι ανεμβολίαστοι 16 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ προειδοποιεί η Νέα Νότια Ουαλία - Tι επικρατεί διεθνώς

Οι ανεμβολίαστοι 16 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ προειδοποιεί η Νέα Νότια Ουαλία - Tι επικρατεί διεθνώς

Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το Υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας σε έκθεσή του, καθώς αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες να ανοσοποιηθούν.

Τα δεδομένα του Υπουργείου δείχνουν πως μόλις το 11% από τους 412 ανθρώπους οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο τετράμηνο, ως τις αρχές Οκτωβρίου, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων αυτών ήταν τα 82 έτη. Μόλις το 3% των ανθρώπων που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είχαν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους.

Πάνω από το 63% των κρουσμάτων μεταξύ της 16ης Ιουνίου και της 7ης Οκτωβρίου ήταν ανεμβολίαστο. "Οι νέοι που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου είχαν χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασαν σοβαρή μορφή της νόσου, ενώ οι ανεμβολίαστοι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν (σοβαρά) συμπτώματα της COVID-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο", διευκρίνισε ο Κέρι Τσαντ, επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ρεκόρ θανάτων στην Βουλγαρία
--------------------------------------------
Οι υγειονομικές αρχές της Βουλγαρίας κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους 334 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμό άνευ προηγουμένου, καθώς η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου έχει εμβολιαστεί το χαμηλότερο ποσοστό του πληθυσμού έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 5.286, αρκετά κάτω από το ρεκόρ του Οκτωβρίου.

Ινδία: 332 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 10.000 κρούσματα
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.126 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 332 ασθενείς με την COVID-19. Με 461.389 θανάτους επί συνόλου 34,38 εκατ. μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η υποήπειρος των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα νούμερα.

Γερμανία: Πάνω από 21.800 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 169 θάνατοι
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 22.832 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.804.378, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 169 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 96.727 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βρετανία: 57 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 32.000 κρούσματα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.322 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 57 ασθενείς με την COVID-19. Επισήμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 141.862 ανθρώπους επί συνόλου 9.334.231 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο ασθενείς που απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό. Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 8.966 ασθενείς με την COVID-19. Οι μολύνσεις μειώθηκαν κατά 16,6% την τελευταία εβδομάδα, αντίθετα όμως οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 8,2%, σύμφωνα με τις αρχές.

Βιετνάμ: Σχεδόν 8.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες
----------------------------------------------------------------------------------------
Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.988 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να αυξάνεται στις 976.672. Ο απολογισμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν έχει πλέον φθάσει τους 22.598, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί στη χώρα των 98 εκατομμυρίων κατοίκων πάνω από 91 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο. Η συντριπτική πλειονότητα των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στο Βιετνάμ (επακριβώς οι 971.711) έχει διαγνωστεί μετά τα τέλη του Απριλίου, όταν εκδηλώθηκε το τρέχον κύμα της πανδημίας, που οφειλόταν στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top