Η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει «ανά πάσα στιγμή» στις διαπραγματεύσεις

Η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει «ανά πάσα στιγμή» στις διαπραγματεύσεις

Παρά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους την Κυριακή στις Βρυξέλλες, διαπραγματεύσεις που η Αθήνα ισχυρίζεται ότι «δεν έγιναν ποτέ», και παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να επανέλθει στο τραπέζι «ανά πάσα στιγμή», και αναμένει πρόσκληση.

Διαπραγματεύσεις μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία, δεν έγιναν ποτέ, δηλώνει η κυβέρνηση.

«Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή», αναφέρει η Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του  Μεγάρου Μαξίμου, προσήλθε στις Βρυξέλλες «με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης».

Αυτός ο γύρος δεν έγινε ποτέ, δηλώνει η Αθήνα.

Πρωθυπουργική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι, όπως κατέστησε σαφές και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης χθες από τις Βρυξέλλες, η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, και «αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE