Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

To AlarmCall καταλογίζει στο κράτος αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση της πανδημίας

07.02.2022
18:40
Κοινωνία

Γιατροί, νομικοί και εκπαιδευτικοί από το δίκτυο Αlarm Call, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, καταλογίζουν στο κράτος αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση της πανδημίας και σε εκδήλωση τη Δευτέρα έξω από την Γενική Εισαγγελία ζήτησαν εξηγήσεις.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε ύστερα από συνέντευξη Τύπου την περασμένη βδομάδα κάλεσαν το κοινό, μεταξύ άλλων, σε οικονομική στήριξη των ιερέων, που θέτει σε αργία ο Αρχιεπίσκοπος καθώς επίσης και όλων των ειδικών "για να απαιτήσουν την αλήθεια και να υπερασπιστούν την επιστημοσύνη τους".

Ο Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης είπε ότι η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου δεν έχει καμία ιατρική ή επιστημονική βάση. Κάλεσε όλους να προσέλθουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτεία τον κοινωνικό αποκλεισμό και διχασμό. Κάλεσε επίσης τη Βουλή να αναλάβει δράση και τα ΜΜΕ να προχωρήσουν σε υπεύθυνη, όπως είπε, ενημέρωση των πολιτών.

Η προσωπική ιατρός Δρ Ανθούσα Νικολαΐδου υποστήριξε ότι η πανδημία βασίστηκε "σε τρία ψέματα", στους ασυμπτωματικούς, στην εγκυρότητα των τεστ και στη θνησιμότητα του ιού. Πρόσθεσε πως τα μέτρα προς αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν επιφέρει κοινωνικό και οικογενειακό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση πολλών ανθρώπων, ψυχολογική καταρράκωση και εκφοβισμό, ειδικά των παιδιών.

Η γυναικολόγος - μαιευτήρας και θεολόγος Δρ Άντρη Πολυδώρου μίλησε για "κάκιστη διαχείριση της κρίσης" και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί, το Εθνικό Συμβούλιο Ηθικής να δικαιολογήσει τη στάση του και κατηγόρησε τα ΜΜΕ "για υποδούλωση στο καθεστώς".

Ο νευροχειρούργος - διδάκτωρ ιατρικής Μιχάλης Σπύρου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δεν δικαιολογείται "αφού είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά αν ασθενήσουν δεν κινδυνεύουν από την νόσο" και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας, την επιδημιολογική ομάδα, τον επιστημονικό κόσμο και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, να τερματίσουν τον εμβολιασμό παιδιών "καθώς το όφελος σε σχέση με τους πιθανούς κινδύνους από τις παρενέργειες των εμβολίων δεν συνηγορεί για τον εμβολιασμό τους με σκευάσματα που ήδη παρουσίασαν επιπλοκές, μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες και άλλα προβλήματα".

Ο Δρ Σπύρου αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας λέγοντας πώς τόσο μέσα από μελέτες αλλά και δική του διαπίστωση, φαίνεται ότι "με τη μάσκα μειώνεται το οξυγόνο στο αίμα κατά 2-3% και οι παλμοί αυξάνονται κατά 2 μέχρι και 5 το λεπτό", συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας στα παιδιά τόσο εντός της τάξης όσο και εκτός της τάξης.

Ο δικηγόρος - νομικός σύμβουλος, με ειδικότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα, Σάββας Σαββίδης υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν κατάργηση όλων των διαταγών - διαταγμάτων και κάλεσε σε συσπείρωση όλων όσοι αντιτίθενται στη διολίσθηση της κοινωνίας σε αποκλεισμούς, διαχωρισμούς και στοχοποίηση.

Ο εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Αλέξιος Σαββίδης χαρακτήρισε το “test to stay” "αυθαίρετο και προκλητικό μέτρο, που στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, που μεταφέρει διφορούμενα μηνύματα, μπερδεύει τα παιδιά, παραβιάζει τον προσωπικό χώρο των παιδιών και έχει επίπτωση τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική τους υγεία αφού υποβάλλονται σε μια διαδικασία συχνή, ψυχοφθόρα και ηθικά αμφισβητούμενη".

Ο δικηγόρος Χρίστος Νεοφύτου ζήτησε, μεταξύ άλλων, όπως σταματήσει η επιβολή διαφόρων "αυθαίρετων απόψεων και αφηγημάτων από μη ειδικούς" και ζήτησε απαντήσεις σε σωρεία θεμάτων που υποβλήθηκαν σε διάφορα θεσμικά όργανα, όπως Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρόεδρο Βουλής, Υπουργείο Υγείας, και άλλους.

Πηγή: KYΠΕ