ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά νέα για τον τουρισμό οι χαλαρώσεις - Θετικά μηνύματα από κρατήσεις Βρετανών

Καλά νέα για τον τουρισμό οι χαλαρώσεις - Θετικά μηνύματα από κρατήσεις Βρετανών

 

Χαιρετίζει την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης, σημειώνοντας πως από την 1η του Μάρτη οι έλεγχοι λιγοστεύουν όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά και τους ανεμβολίαστους με την διενέργεια rapid test εντός 24 ωρών και PCR test εντός 72 ωρών. Αυτό, είπε στο ΚΥΠΕ, σημαίνει ότι δεν θα υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία οι τουρίστες που θα αποφασίσουν να επισκεφτούν την Κύπρο.

Ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε πως όλοι αναμένουν με ανυπομονησία το θέμα της εξέλιξης της πανδημίας, ωστόσο τόνισε, η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου βελτιώνεται σταδιακά. Υπάρχουν χώρες, συνέχισε, που έχουν άρει τελείως τους περιορισμούς.

Αναφορικά με την αγγλική αγορά και τις κρατήσεις των τελευταίων εβδομάδων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε πως φαίνεται πως θα αγγίξουν το επίπεδο του 2019 που ήταν μια πολύ καλή χρονιά, με κάποιες μικροδιαφορές, εφόσον η ροή των κρατήσεων συνεχιστεί ως έχει.

Επεσήμανε ακόμη πως τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για να ανοίξουν, εντός Μαρτίου και αρχές Απριλίου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία των ξενοδόχων για τη μεγάλη δυστοκία που παρατηρείται στην εξεύρεση προσωπικού. Το θέμα του προσωπικού, πρόσθεσε, έχει τεθεί από τον Νοέμβριο, ωστόσο δεν έχουν εξευρεθεί οριστικές λύσεις.

Σχετικά με την διαδικασία συνεντεύξεων των ανέργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ο κ. Λοϊζίδης, σημείωσε πως αυτές ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ στην Πάφο και στην Λεμεσό «μόλις που παρουσιάστηκαν πεντακόσιοι ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων οι περισσότεροι ήσαν ανειδίκευτοι».

Διερωτήθηκε πως σε μια βιομηχανία, όπως είναι η τουριστική, στην οποία παρατηρείται έλλειψη 7-8 χιλιάδων ατόμων, μπορεί να καλυφθεί από τους ενδιαφερόμενους άνεργους. Είπε ακόμη πως θα πρέπει να γίνει κάτι τάχιστα, διαφορετικά η Κύπρος θα εισέλθει σε δύσκολη θέση το 2023- 2024. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, όπως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και το θέμα των αγορών.

Οι ενδείξεις είναι πως το 2022 η σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από το απερχόμενο έτος, είπε, σημειώνοντας ότι οι ενδείξεις αφορούν την αγγλική αγορά.

Αναφορικά με τον αριθμό πτήσεων στον αερολιμένα Πάφου ο κ. Λοϊζίδης χαιρέτησε την έναρξη πτήσεων από νέους προορισμούς, σημειώνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι θετική.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top