ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν τη χρυσή τομή - Αναστολή επ' αόριστόν στην απεργία λεωφορείων

Βρήκαν τη χρυσή τομή - Αναστολή επ' αόριστόν στην απεργία λεωφορείων

Συμφωνία για αναστολή της επ` αόριστον απεργίας των εργαζομένων και απόσυρση από την εταιρεία των επιστολών που απέστειλε σε 36 εργαζόμενους για απολύσεις λόγω πλεονασμού, επιτεύχθηκε μετά από πολύωρη σύσκεψη μεταξύ της Cyprus Public Transport και των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Σάββατο.

Αυτό δήλωσε ύστερα από τη συνάντηση, διάρκειας τεσσάρων ωρών, ο ΓΔ του Υπουργείου Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος είχε συγκαλέσει την σύσκεψη.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των γενικών συνελεύσεων των συντεχνιών που θα πραγματοποιηθούν στις 16.30 το απόγευμα σε Λευκωσία και Λάρνακα.

«Εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή και από τις Συνελεύσεις των εργαζομένων, αύριο το πρωί τα λεωφορεία θα κυλήσουν ξανά», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τους πλεονασμούς, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι έχει οριστεί συνάντηση τη Δευτέρα στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείο Εργασίας, για διαμεσολάβηση, ενώ κάποια θέματα για την λειτουργία της εταιρείας θα συζητηθούν την ίδια μέρα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ).

Σημείωσε ότι η συνεδρία με το ΤΟΜ θα γίνει στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας και η άλλη συνάντηση με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων γύρω στο μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν και «έχουν συμφωνηθεί κάποια άλλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην καθημερινή τους εργασία και στην βάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των εταιρειών».

Επιπλέον, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι «έχει συμφωνηθεί πως κάποια άλλα θέματα μπορούν να επιλυθούν στο επίπεδο της λειτουργίας της εταιρείας, πριν οδηγηθούν στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων» και πρόσθεσε προς αυτό τον στόχο «έχει οριστεί μια άλλη συνεδρία στο ΤΟΜ υπό την αιγίδα του Διευθυντή του Τμήματος όπως εκεί θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελπίδα ότι πολύ λίγα θα μείνουν για να οδηγηθούν στην διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας».

Σε σχέση με τη συγκεκριμένη συνάντηση, ο κ. Μιχαήλ διευκρίνισε πως αυτή «θα έχει να κάνει με την λειτουργία της εταιρείας, κάποια μικροθέματα τα οποία συζητούνται μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας».

Πρόσθεσε ότι «θέματα που είναι καθαρά συνδικαλιστικά θα συζητηθούν στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων».

«Το Υπουργείο Μεταφορών επέμβηκε όχι για να υποκαταστήσει το Υπουργείο Εργασίας, αλλά ως υποβοηθητικό αφού η δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα είναι να συνεχίσει να προσφέρεται αυτό το αγαθό που ονομάζεται δημόσιες μεταφορές», τόνισε.

Τέλος, ο ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ευχαρίστησε την εταιρεία και τις συντεχνίες για την εποικοδομητική στάση που επέδειξαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top