ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη αντίδραση του ΑΚΕΛ για το… ναυάγιο με το ΔΗΚΟ - «Δεν υπάρχει διαζύγιο γιατί πρέπει να προχωρήσεις σε γάμο πρώτα»

Η πρώτη αντίδραση του ΑΚΕΛ για το… ναυάγιο με το ΔΗΚΟ - «Δεν υπάρχει διαζύγιο γιατί πρέπει να προχωρήσεις σε γάμο πρώτα»

Την επόμενη μέρα βλέπουν άπαντες στο ΑΚΕΛ μετά το οριστικό ναυάγιο στις συνομιλίες με το ΔΗΚΟ για κοινό υποψήφιο ενόψει Προεδρικών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» και ξεκαθάρισε ότι συνεχίζονται οι επαφές και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο την εξεύρεση ενός υποψηφίου ευρύτερης αποδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό αδιέξοδο για ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ ενόψει Προεδρικών – «Η συζήτηση δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα»

«Δεν υπάρχει διαζύγιο γιατί πρέπει να προχωρήσεις σε γάμο πρώτα. Έγινε προσπάθεια αρραβώνα σε πρώτο στάδιο. Υπήρχαν δυσκολίες από την αρχή τις οποίες γνωρίζαμε. Ένα πράμα είναι να υπάρχει βούληση και άλλο να τη μετατρέψεις σε πράξεις. Η δυσκολία προέκυψε κυρίως στο πρόσωπο. Υπήρχε πρόσφορο έδαφος, ωστόσο το πρόσωπο είναι πολιτικά φορτισμένο. Κουβαλά μια πολιτική προίκα. Θα ήταν αδόκιμο να καταλήξουμε και να μην αφήσουμε κανένα χώρο και περιθώριο στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για τα ονόματα γιατί θα πάμε σε ένα blame game. Συνεχίζουμε ως ΑΚΕΛ με την αναγνώριση των δυσκολιών. Η αισιοδοξία πατά στα πολιτικά δεδομένα. Υπάρχει κατά την άποψή μας μια μεγάλη πλειοψηφία που επιδιώκει την αλλαγή στον τόπο μας. Θέλει να απομακρυνθούμε γρήγορα από τις αποφάσεις της παρούσας διακυβέρνησης. Πάνω σε αυτό στεκόμαστε για την αισιοδοξία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Χριστοδουλίδη τώρα η προσοχή του ΔΗΚΟ- Πιέσεις για εξαγγελία

Καταληκτικά τόνισε ότι «από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και τις επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δόθηκε προτεραιότητα στο ΔΗΚΟ ως το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Παραμένουμε σε αυτό που είχαμε ως βασική προτεραιότητα. Με υπευθυνότητα καθαρότητα και ειλικρίνεια. Αναζητούμε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Νιώθουμε και θεωρούμε ότι μια πρόταση υποψηφίου ευρύτερης αποδοχής θα δημιουργήσει συγκλίσεις και θα είναι πιο πειστική στην κοινωνία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top