ΥΓΕΙΑ

Νευροχειρουργική: Οι σύγχρονες τεχνικές που καλύπτουν τα ασφαλιστήρια

Νευροχειρουργική: Οι σύγχρονες τεχνικές που καλύπτουν τα ασφαλιστήρια

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς έχει τρέξει την τελευταία εικοσαετία η Νευροχειρουργική, προσφέροντας στους ασθενείς ελάχιστα ή μη επεμβατικές τεχνικές με άριστα αποτελέσματα και ελάχιστη μετεγχειρητική ταλαιπωρία. Τα σύγχρονα μικροσκόπια, οι αναβαθμισμένες απεικονιστικές μέθοδοι, οι νέες τεχνικές χαρτογράφησης και τα εργαλεία μικροχειρουργικής μεταξύ άλλων έφεραν επανάσταση στην ιατρική ειδικότητα που εστιάζει στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμως με ανίατα ή δυσίατα νευρολογικά νοσήματα.

Η Στερεοταξία ή Στερεοτακτική Χειρουργική αποτελεί μία από τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως στο πεδίο της νευροχειρουργικής για διαγνωστικούς όσο και θεραπευτικούς στόχους. Πρόκειται για μέθοδο εξαιρετικής ακρίβειας που απαιτεί εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής, η οποία ενδείκνυται για λήψη βιοψιών από βλάβες του εγκεφάλου, την τοποθέτηση ηλεκτροδίων για εν τω βάθει Εγκεφαλική διέγερση σε άτομα με νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος Πάρκινσον, επιληψία ή χρόνιο πόνο καθώς και αφαίρεση εν τω βάθει ενδοεγκεφαλικών αιμορραγιών.

Η μέθοδος απαντάται στους ιατρικούς πίνακες των νοσοκομειακών προγραμμάτων υγείας ως βαριά νευροχειρουργική επέμβαση, ωστόσο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή. Οι περισσότερες εταιρείες εξαιρούν την επιληψία και τις επιληπτικές κρίσεις, τις ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις όπως διανοητικές διαταραχές από τις καλύψεις τους, συνεπώς η αιτία της επέμβασης θα καθορίσει την αποζημίωση ή μη των νοσηλευτικών δαπανών.

Μια αναζήτηση ωστόσο στο πλήθος ασφαλιστικών προϊόντων υγείας θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για όσους επιθυμούν κάλυψη σε περίπτωση στερεοτακτικής νευροχειρουργικής για νερυολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα. Πρόγραμμα μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας περιλαμβάνει στις Ειδικές Νευροχειρουργικές Επεμβάσεις τη «Στερεοτακτική επέμβαση για έλεγχο επιληψίας ή Parkinson». Πρόκειται για έναν συνδυασμό νευροχειρουργικής και νευροφυσιολογικής τεχνικής θεραπευτικής νευροδιέγερσης με την στερεοτακτική χειρουργική εμφύτευση ηλεκτροδίων.

Στερεοτακτική ακτινοχειρουργική

Η Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική, εξέλιξη της στερεοτακτικής χειρουργικής, είναι μια μη επεμβατική τεχνική ακτινοθεραπείας με στόχο τη θεραπεία όγκων και λειτουργικών βλαβών του εγκεφάλου. Αποτελεί δε μια σημαντική εναλλακτική της επεμβατικής στερεοταξίας για ασθενείς που αδυνατούν να υποβληθούν σε χειρουργείο, για ανεγχείρητους λόγω θέσης όγκους ή ενδοκρανιακές ανωμαλίες. Ενδεικτικά, η μέθοδος προκρίνεται για πρωτοπαθείς κακοήθεις όγκους εγκεφάλου μικρότερους των 4 εκ., εγκεφαλικές μεταστάσεις, ακουστικό νευρίνωμα, οφθαλμικούς όγκους, αγγειακές ανωμαλίες, επιληψία, νόσο Πάρκινσον και χρόνιο πόνο.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν στη σύναψη συμφωνιών με συνεργαζόμενα νοσοκομεία και θεραπευτήρια από το δίκτυο υγείας, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση στην αναίμακτη Στερεοτακτική ακτινοχειρουργική με τη μέθοδο Cybernife. Προσοχή και πάλι στις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις καλύψεις.

 ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top