Τσελίκ: Άδικη και υποκριτική η στάση ΕΕ για «τδβκ»

Τσελίκ: Άδικη και υποκριτική η στάση ΕΕ για «τδβκ»

Άδικη και υποκριτική ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ότι είναι η δήλωση της ΕΕ σχετικά με την αποδοχή του καθεστώτος παρατηρητή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Κατηγόρησε την ΕΕ ότι σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «η δήλωση στην οποία προέβη η ΕΕ σχετικά με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή της τδβκ είναι μια άδικη και υποκριτική δήλωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την ε/κ διοίκηση της Κύπρου. Επομένως, αυτές οι δηλώσεις είναι άκυρες».

Υποστηρίζει ότι «το γεγονός ότι η τδβκ είναι μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών είναι σωστό και απολύτως φυσιολογικό... Η στάση της ΕΕ, που προσπαθεί να αγνοήσει την τδβκ, είναι από ιστορικής και πολιτικής απόψεων μια άνευ αρχών προσέγγιση. Όπως τόνισε πρόσφατα ο Πρόεδρός μας στη συνεδρίαση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τδβκ σε κάθε επίπεδο…».

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE