LIKE ONLINE

Σκίουροι στην Κίνα εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν την μάχη κατά των ναρκωτικών

Σκίουροι στην Κίνα εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν την μάχη κατά των ναρκωτικών

Μετά τους σκύλους και τα ποντίκια, εκπαιδεύονται σκίουροι για να ανιχνεύουν καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες.

Σε μια καινοτόμα, όπως την παρουσιάζουν στην Κίνα, ιδέα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές. Οι σκύλοι έχουν επιστρατευτεί εδώ και χρόνια για να εκπαιδεύονται, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν ναρκωτικές ουσίες.

Η ισραηλινή εταιρεία BioExplorers ανέπτυξε τρόπους εκπαίδευσης ποντικιών για να μυρίζουν ναρκωτικά και εκρηκτικά σε πύλες αεροδρομίων, γήπεδα και διόδια, ενώ αρουραίοι καθαρίζουν με ασφάλεια ναρκοπέδια.

 

 

Αστυνομική μονάδα στη νοτιοδυτική Κίνα αποκάλυψε πως «εκπαίδευσε επιτυχώς» έξι κόκκινους σκίουρους, ώστε να αποκαλύπτουν κρυμμένα ναρκωτικά, ως μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας για τη δοκιμή της χρήσης άλλων ζώων, πέραν των σκύλων, στις σχετικές επιχειρήσεις.

Προστέθηκε ότι χρειάστηκαν χρόνια εκπαίδευσης (η διαδικασία άρχισε το 2018), καθώς δεν υπήρχαν τεχνικές και πως θα περάσει καιρός έως ότου «πιάσουν» δουλειά.

Επισημάνθηκε πως οι σκίουροι και άλλα τρωκτικά είναι καλοί στην ανίχνευση ναρκωτικών, επειδή έχουν την ικανότητα να περνούν μέσα από γωνίες και σχισμές σε συμπαγείς χώρους και να μυρίζουν ναρκωτικά, τα οποία είναι κρυμμένα μέσα σε σφιχτά συσκευασμένα δέματα.

Μόνο το 2022 στην Κίνα παραδόθηκαν περισσότερα 139 δισεκατομμύρια δέματα, με τις αρχές να αναφέρουν πως μεταξύ τους υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες σε συσκευασίες με τσάι ή άλλα νόμιμα προϊόντα.

Η Επιτροπή Ελέγχου Ναρκωτικών της Κίνας ανέφερε σε δήλωση που κοινοποιήθηκε πέρυσι από την κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια, η Κίνα προσπάθησε να εμβαθύνει τη μάχη κατά των ναρκωτικών».

Οι αμερικανικές αρχές έχουν κατηγορήσει τους Κινέζους ομολόγους τους πως δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται, για να σταματήσουν τη ροή ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαιντανύλης από την επικράτειά τους.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top