Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πρώην μέχρι νυν... ψήφισαν στις κάλπες - Νέα εποχή για τον ΔΗΣΥ - Δηλώσεις ενότητας - Βίντεο

Από πρώην μέχρι νυν... ψήφισαν στις κάλπες - Νέα εποχή για τον ΔΗΣΥ - Δηλώσεις ενότητας - Βίντεο

Οι κάλπες άνοιξαν από τις εννέα το πρωί , με τους Συναγερμικούς να σπέδουν να ρίξουν ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν από τους δυο υποψήφιους στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ.

Υποψήφιοι είναι η Δημητρίου Αννίτα, νυν Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Δημητρίου Δημήτρης, Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης που είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ απέσυραν το ενδιαφέρον την ημέρα της υποβολής των υποψηφιοτήτων, 21 Φεβρουαρίου.

Στις κάλπες βρέθηκαν από το πρωί ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, οι υποψήφιοι για την Προεδρια του κόμματος Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου , πρώην Υπουργοι μέλη του ΔΗΣΥ, στελέγχη και πλήθος κόσμου-μελών του ΔΗΣΥ.

«Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» - Νίκος Αναστασιάδης

Τη βεβαιότητα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μέχρι σήμερα διαδραμάτισε, επ’ αγαθώ της πατρίδας, εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε πως δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι όποιος εκ των δύο υποψηφίων του ΔΗΣΥ και αν εκλέγει σήμερα στην προεδρία του κόμματος, η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική.

Σε δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε σταθμό τη σημερινή ημέρα στη μακρόχρονη πορεία και δημιουργική ζωή του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Όπως είπε, «η παλιά γενιά σταδιακά παραδίδει στους νεότερους, για να εκφράσει τη χαρά του, αφού «δύο καταξιωμένα και νέα στην ηλικία πολιτικά πρόσωπα διεκδικούν την προεδρία της παράταξης».

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όποιος εκ των δύο και αν εκλέγει η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική και με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων, την επαναδραστηριοποίηση σωρείας οργανώσεων, που στο παρελθόν λειτουργούσαν και έδιδαν μια νέα δυναμική», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι «αυτό θα πράξει όποιος από τους δύο εκλεγεί», για να εκφράσει παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το πρωταγωνιστικό, ρόλο που μέχρι σήμερα διαδραμάτισε επ’ αγαθώ της πατρίδας μας».

«Μην με συγχύζετε με άλλους, θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία» - Αβέρωφ Νεοφύτου

Μην με συγχύζετε με άλλους, ο νέος ηγέτης του ΔΗΣΥ θα δώσει το δικό του στίγμα και θα είμαστε δίπλα του, δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτή η ιστορική παράταξη στους γερούς κληριδικούς θεμελιούς θα συνεχίζει να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη». Μίλησε για έναν αγώνα για μια επανενωμένη πατρίδα γιατί «εμείς δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με μοιρασμένη, ούτε με αδύναμη πατρίδα. Μια δυνατή και ελεύθερη οικονομία με πάνω απ’ όλα αξιοπρεπείς πολίτες. Συνεχίζουμε».

Ερωτηθείς πού θα τον βρει η αυριανή ημέρα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε, «μαχόμενος γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες, για τις οποίες είμαστε συναγερμικοί και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα ηγεσία. Η ενότητα για μας δεν είναι σχήμα λόγου».

Στην ερώτηση τι θα συμβούλευε τον ή τη νέα Πρόεδρο του κόμματος να πράξει πρώτα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι αυτών των σχολών. «Μην με συγχύζετε με άλλους. Ο νέος ηγέτης όποιος και να ναι θα έχει το δικό του στίγμα, όποιος και να ναι, κι εμείς θα τον στηρίξουμε».

Οι παλιομοδίτικές νοοτροπίες, συνέχισε, «θα είμαι πίσω να συμβουλεύω. Να χαλιναγωγώ, να είμαι εγγυητής της δήθεν ενότητας, αυτά δεν είναι για τον Αβέρωφ».

«Σήμερα είναι η μέρα της καθαρής αλλαγής» - Δημήτρης Δημητρίου

Σήμερα είναι η μέρα που οι αγνοί, περήφανοι Συναγερμικοί μιλούν, που οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Συναγερμικοί ψηφίζουν, δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρίου, υποψήφιος για την Προεδρία του ΔΗΣΥ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την οικογένειά του.

Η ημέρα, συνέχισε, που όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στάθηκαν απέναντι στα εκάστοτε κατεστημένα μιλούν. «Είναι η μέρα της καθαρής αλλαγής. Είναι η μέρα των καθαρών θέσεων. Είναι η μέρα να χτίσουμε έναν νέο Συναγερμό, έναν καθαρό Συναγερμό».

Ο κ. Δημητρίου κάλεσε όλους τους Συναγερμικούς να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον νέο Συναγερμό «που θέλουμε».

Ερωτηθείς εάν η επόμενη ημέρα θα βρει τον ΔΗΣΥ με επουλωμένες τις πληγές ή αν θα συνεχισθεί η εσωστρέφεια, ο Δημήτρης Δημητρίου απάντησε ότι «από απόψε το βράδυ θα είμαστε όλοι εδώ για να σηκώσουμε μαζί τα χέρια για τον μεγάλο, τον δυνατό, το Συναγερμό που θα πρέπει να είναι σύντομα ξανά πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή της χώρας».

Στην ερώτηση εάν θα είναι αυτός ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ποια θα είναι η θέση της Αννίτας Δημητρίου, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η κ. Δημητρίου θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής, η δεύτερη πολίτις της χώρας, «εκ των πραγμάτων θα έχει έναν σημαντικό ρόλο να επιτελέσει και στον ΔΗΣΥ και στη χώρα».

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν συμβεί το αντίστροφο, ο Δημήτρης Δημητρίου απάντησε «για το αντίστροφο μπορείτε να με ρωτήσετε απόψε το βράδυ»

«Ο ΔΗΣΥ ενωμένος και ισχυρός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του» - Αννίτα Δημητρίου

«Θα στείλουμε το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών ότι ο ΔΗΣΥ ενωμένος και ισχυρός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του», δήλωσε σήμερα η υποψήφια για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει νικητής και χαμένος στην εκλογική διαδικασία και ότι μαζί με τον Δημήτρη Δημητρίου θα συνεχίζουν μαζί και θα είναι δίπλα ο ένας στον άλλο.

Σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για την προεδρία του ΔΗΣΥ, στο Πολυδύναμο Κέντρο στη Λάρνακα, η Αννίτα Δημητρίου είπε πως «σήμερα από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να λείπει κανείς και καμία. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί πρέπει να είναι ηχηρό, ισχυρή εντολή, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι εδώ, ενωμένος, ισχυρός, πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα». Πρόσθεσε πως «όσο πιο μαζική είναι η προσέλευση τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα».

Σε ερώτηση πώς θα βρει τον ΔΗΣΥ η επόμενη μέρα, απάντησε ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Να συνεχίσουμε. ενισχύοντας ακριβώς αυτή την προσπάθεια, πάντοτε συλλογικά, όλα αυτά τα οποία αυτές τις μέρες είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τον κόσμο, τα στελέχη μας να τα μετουσιώσουμε σε πράξη και βεβαίως να προχωρήσουμε σε όλα αυτά τα οποία έχουμε προγραμματίσει».

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Δημητρίου απάντησε ότι «από αύριο ο ΔΗΣΥ περνά σε μια νέα εποχή. Κρατάμε ό,τι κεκτημένο έχει κερδηθεί όλο αυτό το διάστημα και μαζί συνεχίζουμε». Ανέφερε, επίσης, πως «είναι μια εξελικτική, μια εκσυγχρονιστική, ανανεωτική προσπάθεια και χρειαζόμαστε όλες και όλους εκεί. Καμία και κανένας δεν περισσεύει, απεναντίας όσο περισσότεροι τόσο πιο ενδυναμωμένοι είμαστε και τόσο μεταφέρουμε επί ουσίας, στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών το πολιτικό μας μήνυμα, ότι ο ΔΗΣΥ ενωμένος και ισχυρός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του».

Κληθείσα να αναφέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον χαμένο των εκλογών, είπε πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχει νικητής και χαμένος, είμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει και δημοσίως αλλά και προς τον καλό συνάδελφο (Δημήτρη Δημητρίου) ότι εκεί θα είμαστε, ο ένας δίπλα στον άλλο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα».

Αρα συνέχισε «είτε εγώ προσωπικά είμαι η επιλογή, είτε ο καλός συνάδελφος ο Δημήτρης Δημητρίου από την πρώτη στιγμή θα είμαστε μαζί για να συνεχίσουμε δίπλα δίπλα αυτή την προσπάθεια».

Σε ερώτηση κατά πόσον έχει άγχος από τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία η κα. Δημητρίου απάντησε πως «έχουμε τόση ενθάρρυνση από τον κόσμο και εισπράττουμε τόση δύναμη από τον κόσμο, που δεν υπάρχει άγχος. Εξάλλου δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι εκλογές, δεν πρέπει να μας φοβίζει η ετυμηγορία του κόσμου».

 

Επανέλαβε επίσης ότι «ο κόσμος είναι εκπρόσωποι μας, ο κόσμος αποφασίζει εάν θα μας παραδώσει τη σκυτάλη ή εάν θα μας την αφαιρέσει. Εμείς εκεί, υπηρέτες του, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κάτω από το πρίσμα της συλλογικότητας για όλα αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μικρά και μεγάλα, ανήκοντας και εκπροσωπώντας τον ΔΗΣΥ και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό».

Τέλος, η Αννίτα Δημητρίου ευχαρίστησε «τον κόσμο που ήδη έχει ανταποκριθεί» και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και κάλεσε «όλους, τα στελέχη, τους φίλους της παράταξης να μας ενισχύσουν σ’ αυτή την πρώτη πράξη ενότητας, στην οποία προχωρούμε σήμερα όλες και όλοι μαζί».

 «Λύνει δια της ψήφου της βάσης όλα τα προβλήματα που έχει» - Ιωάννης Κασουλίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο τέως ΥΠΕΞ, Iωάννης Κασουλίδης, υπογράμμισε ότι ο ΔΗΣΥ ήταν το πρώτο κόμμα που εισήξε τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως η σημερινή, που είναι ένα προτέρημα που έχει ο Συναγερμός. «Λύνει δια της ψήφου της βάσης όλα τα προβλήματα που έχει».

Ερωτηθείς εάν η εκλογή νέου Προέδρου στον ΔΗΣΥ θα λύσει το πρόβλημα της εσωστρέφειας, ο κ. Κασουλίδης απάντησε, «ναι, αλλά και η εσωστρέφεια που γίνεται αυτό τον καιρό δεν είναι κακή. Είναι συζήτηση δημοκρατική, η οποία θα δώσει δια της δημοκρατικής διαδικασίας και τη λύση».

Ανακοίνωσε ότι διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ - Σάββια Ορφανίδου

Την απόφασή της να διεκδικίσει τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, γνωστοποίησε η Σάββια Ορφανίδου, τονίζοντας ωστόσο ότι σήμερα δεν είναι η μέρα για να μπαίνουμε στην επόμενη διαδικασία.

«Θα πρέπει με σεβασμό να ακολουθήσουμε τις σημερινές διαδικασίες και να τις ολοκληρώσουμε. Θα πρέπει να στηρίξουμε όποιο νεαρό στέλεχος εκλεγεί. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Εδώ είμαστε εδώ για να προσφέρουμε», είπε.

Κυριάκος Κούσιος και Παναγιώτης Δημητρίου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

 

Τόσο ιδρυτικά στελέγχη και μέλη του ΔΗΣΥ όπως Παναγιώτης Δημητρίου όσο και Πρώην Υπουργοι όπως ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top