ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο νέος Επικεφαλής Επιστήμονας που διόρισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Δείτε το βιογραφικό του

Αυτός είναι ο νέος Επικεφαλής Επιστήμονας που διόρισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Δείτε το βιογραφικό του

Λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στην έρευνα, στην καινοτομία και στην ψηφιακή μετάβαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε τον κ. Δημήτρη Σκουρίδη στη θέση του Επικεφαλής Επιστήμονα για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία.

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος του Επικεφαλής Επιστήμονα έχει διευρυνθεί ούτως ώστε να καλύπτει, πέρα από την έρευνα και την καινοτομία, και θέματα τεχνολογίας.

Ο ενισχυμένος ρόλος του Επικεφαλής Επιστήμονα θα διευκολύνει τη στενότερη συνεργασία με τη βιομηχανία και τη βέλτιστη αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες της χώρας για αύξηση της παραγωγικότητας και ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Επιστήμονας αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτάχυνσης προς τους στόχους της ψηφιακής Ευρώπης του 2030 και λειτουργεί ως καταλύτης για την υλοποίηση της.

Η διεύρυνση του ρόλου του Επικεφαλής Επιστήμονα αντιπροσωπεύει μια στρατηγική επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, πλήρως ευθυγραμμισμένης με το Όραμα 2035, για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής οικονομίας, ικανής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. 

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας προεδρεύει, ex officio, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Δείτε το βιογραφικό Σημείωμα του Δ. Σκουρίδη

Ο κ. Δημήτρης Σκουρίδης είναι κάτοχος Πτυχίου στην Επιστήμη Υπολογιστών, με έμφαση στη Μηχανική Λογισμικών, από το Arizona State University στις ΗΠΑ και κάτοχος MBA από το Henley Management College στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ άλλων, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης, data monetisation και πωλήσεων, σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Columbia, Stanford, MIT και Harvard αντίστοιχα.

Ο κ. Σκουρίδης έχει συνεργαστεί με τους κολοσσούς τεχνολογίας Oracle και Amazon Web Services. Εντάχθηκε στην Oracle Cyprus το 2006, μετά από δύο χρόνια στον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης και έκτοτε ακολούθησε μια διεθνή καριέρα με την Oracle, αναλαμβάνοντας διοικητικούς ρόλους από το 2010 σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σε χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ακολούθως, μεταξύ άλλων, κατείχε εκτελεστικές θέσεις από το 2016 στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και στις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, ως ηγέτης μετασχηματισμού Cloud & ISV Solutions. Μέσω της δουλειάς του, πρωτοστάτησε στην ίδρυση των Κέντρων Αριστείας Συνεργατών Cloud σε Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Νότια Κορέα, Κένυα, Νότια Αφρική, τα οποία επέτρεψαν σε συνεργάτες να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν νέες λύσεις και να τις μεταφέρουν στην αγορά, δημιουργώντας νέες ροές εσόδων. Στον πιο πρόσφατο του ρόλο ο κ. Σκουρίδης εργάστηκε στην Amazon Web Services, στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως Industry Strategist για εμπορικές πωλήσεις EMEA προωθώντας καινοτόμες λύσεις για τους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, λιανικού εμπορίου, μεταποίησης και ενέργειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top