ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα διευρύνει τους περιορισμούς στην χρήση iPhone από κρατικούς υπαλλήλους

Η Κίνα διευρύνει τους περιορισμούς στην χρήση iPhone από κρατικούς υπαλλήλους

Η Κίνα έχει διευρύνει τις τελευταίες εβδομάδες τους περιορισμούς στη χρήση των κινητών τηλεφώνων iPhones από τους κρατικούς υπαλλήλους, λέγοντας στο προσωπικό ορισμένων κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά της Apple στην εργασία τους, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Στο πλαίσιο των εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, η επέκταση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε πριν από δύο και πλέον χρόνια σηματοδοτεί αυξανόμενες προκλήσεις για την αμερικανική εταιρεία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα για την αύξηση των εσόδων και την παραγωγή.

Το προσωπικό σε τουλάχιστον τρία υπουργεία και κυβερνητικούς φορείς ενημερώθηκε να μην χρησιμοποιεί iPhones στην εργασία του, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι δεν τους έχει δοθεί ακόμη προθεσμία για να σταματήσουν τη χρήση του iPhone.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση άνω του 3% στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης, μετά την πτώση κατά 3,6% στην προηγούμενη ημέρα, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η κίνηση της Κίνας να απαγορεύσει τη χρήση των iPhones από ορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Η Apple και το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, το οποίο χειρίζεται τα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης για λογαριασμό της κυβέρνησης, δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Δεν είναι σαφές πόσο ευρέως εφαρμόζεται η απαγόρευση, με μια τρίτη πηγή σε ένα από τα τρία υπουργεία να λέει ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί iPhone και δεν είχε ακόμη ακούσει για τον περιορισμό.

Μια τέταρτη πηγή, σε έναν κινεζικό ρυθμιστικό φορέα, δήλωσε ότι δεν υπήρξε ρητή απαγόρευση, αλλά τους είπαν ότι θα θεωρούνταν υπεύθυνοι σε περίπτωση που προέκυπταν οποιαδήποτε ζητήματα με τη χρήση των iPhones.

Μια πέμπτη πηγή σε έναν άλλο ρυθμιστικό φορέα δήλωσε ότι το ανώτερο προσωπικό έχει ήδη υποχρεωθεί πριν από δύο χρόνια να αντικαταστήσει τα iPhones του με τοπικά κατασκευασμένα εμπορικά σήματα, όπως η Huawei Technologies.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Κίνα της αμερικανικής Βουλής δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ότι η ευρύτερη απαγόρευση στους κρατικούς υπαλλήλους της Κίνας να χρησιμοποιούν τα iPhones της Apple δεν αποτελεί έκπληξη και αποσκοπεί στον περιορισμό της πρόσβασης μιας δυτικής εταιρείας στην κινέζικη αγορά.

"Αυτό είναι το εγχειρίδιο συμπεριφοράς του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) - προώθηση των εθνικών πρωταθλητών της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) στις τηλεπικοινωνίες και αργή πίεση στην πρόσβαση των δυτικών εταιρειών στην αγορά", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνος, Μάικ Γκάλαχερ σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που επιδιώκουν να καλοπιάσουν το ΚΚΚ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο χρόνος περνάει", πρόσθεσε ο κ. Γκάλαχερ.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Apple και παράγει σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων της.

Η Apple μαζί με τους προμηθευτές της απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Κίνα και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ τόνισε τους μακροχρόνιους δεσμούς της Apple με τη χώρα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Πεκίνο τον περασμένο Μάρτιο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top