ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα ΔΗΣΥ σε ενδιαφερόμενους για Δημοτικές – «Δεν εκβιαζόμαστε από κανένα – Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που αποφασίστηκε»

Ξεκάθαρο μήνυμα ΔΗΣΥ σε ενδιαφερόμενους για Δημοτικές – «Δεν εκβιαζόμαστε από κανένα – Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που αποφασίστηκε»

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι έχουν εκφράσει ή προτίθενται να εκφράσουν ενδιαφέρον για τις Δημοτικές Εκλογές, εξαγγέλλοντας ακόμη και υποψηφιότητα, στέλνει ο ΔΗΣΥ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τέως Υπουργού Άμυνας και πρώην Δημάρχου Αγλαντζιάς, Χαράλαμπου Πετρίδη, για τη Δημαρχία Λευκωσίας, την ώρα οι διαδικασίες στο κόμμα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Μάλιστα, το γεγονός πως ο κ. Πετρίδης δεν σεβάστηκε στην ουσία την απόφαση του ΔΗΣΥ και επιχείρησε να προσπεράσει τις διαδικασίες, επιχειρώντας, πιθανότατα, να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Παράταξης, φαίνεται να προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις του κόμματος, με την ηγεσία του να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να εκβιάζεται από κανέναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η προ μηνός ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου ως προς τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων, είναι δεσμευτική για όλους και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεχτή οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή.

Επί τούτου, το μήνυμα που στάλθηκε προς όλες τις πλευρές και κυρίως σε εν δυνάμει υποψήφιους, είναι ότι θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή, να ολοκληρωθεί η διαδικασία που καθόρισε ομόφωνα το Πολιτικό Γραφείο και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, ενώ τονίστηκε παράλληλα προς όλους ότι, εξαγγελίες υποψηφιοτήτων και ανοίγματα, ακόμη και σε άλλα κόμματα, είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

«Το τέλος της διαδικασίας θα μας βρει με ένα υποψήφιο»

«Θέση του κόμματος ήταν και παραμένει πως, ανεξάρτητα από το τι δημοσιοποιεί ο οποιοσδήποτε, για τον ΔΗΣΥ δεν αλλάζει κάτι, αφού έχει καθοριστεί το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθεί και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για την επιλογή των υποψηφίων για τις Δημοτικές Εκλογές το κόμμα», υπέδειξε στο «Τ» πηγή του κόμματος επισημαίνοντας ότι «το τέλος της διαδικασίας θα μας βρει με έναν υποψήφιο. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο υποψήφιους Δημάρχους σε οποιοδήποτε Δήμο», ξεκαθάρισε.

«Εμείς ακολουθούμε τη διαδικασία που έχει καθοριστεί, θα επιλέξουμε τους υποψήφιους μας, οι οποίοι θα είναι και οι υποψήφιοι του κόμματος. Οποιοσδήποτε που δεν θα επιλέξει το κόμμα και θα κατέλθει ως ανεξάρτητος ή με άλλον συνδυασμό, δεν θα είναι υποψήφιος του κόμματος», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως το κόμμα δεν θέλει να επαναληφθεί ό,τι έγινε το 2016 με τον Δήμο Στροβόλου, όπου στέλεχος της Παράταξης κατήλθε υποψήφιος και βρέθηκε απέναντι στον υποψήφιο που στήριξε το κόμμα, τον οποίο και κέρδισε.

«Εμείς αναμένουμε από όλα τα μέλη του ΔΗΣΥ να σεβαστούν τις αποφάσεις του κόμματος και να συμπορευθούν με αυτές», τόνισε περαιτέρω ξεκαθαρίζοντας πως «το οτιδήποτε δημοσιοποιείται δεν αλλάζει τη διαδικασία του ΔΗΣΥ και δεν εξασκεί στο κόμμα την οποιαδήποτε πίεση ή και δεν αναγκάζει το κόμμα να κάνει οτιδήποτε. Η διαδικασία έχει καθοριστεί και με αυτήν θα ακολουθήσουμε πιστά μέχρι το τέλος».

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως οι διαδικασίες εντός του ΔΗΣΥ για τις Δημοτικές Εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται, εκτός απροόπτου, ότι εντός Νοεμβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τους υποψήφιους Δημάρχους, αν όχι για όλους τους Δήμους, τουλάχιστον για τους περισσότερους, καθώς και για τους υποψήφιους Αντιδημάρχους και Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το κόμμα.

Ακολούθως, εντός Δεκεμβρίου θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες, με τις υποψηφιότητες να κατατίθενται μεταξύ 1ης και 8ης Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις που προβλέπονται για κάθε ψηφοδέλτιο, τότε θα διεξαχθούν ψηφοφορίες σε τοπικό επίπεδο και βάσει των αποτελεσμάτων τους θα ολοκληρωθεί η σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Το βλέμμα και στις Ευρωεκλογές

Παράλληλα με τις διαδικασίες για τις Δημοτικές Εκλογές, ο ΔΗΣΥ έχει στραμμένο το βλέμμα του και στις Ευρωεκλογές, χωρίς για την ώρα να έχουν τεθεί επί τάπητος συγκεκριμένα ονόματα για συζήτηση.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, η διαδικασία καταρτισμού του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις Ευρωεκλογές θα ολοκληρωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εντός Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, πρόθεση να επαναδιεκδικήσουν εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται να εξέφρασαν οι Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς και Ελένη Σταύρου, ενώ μία θέση στο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν οι Μάριος Πελεκάνος, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Με βάση το Καταστατικό του κόμματος, σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από έξι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, η απόφαση για το ποιοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι θα ληφθεί από το Πολιτικό Γραφείο, είτε με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Γραφείου, είτε με ψηφοφορία ανάμεσα και στα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της Παράταξης είτε με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου χωρίς την διεξαγωγή οποιασδήποτε ψηφοφορίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει γυναικεία παρουσία, με τον αριθμό των γυναικών που θα ριχθούν στη μάχη των Ευρωεκλογών να ξεκαθαρίζει μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο κόμμα.

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί κατά πόσον η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, θα κάνει χρήση του δικαιώματος που της προσφέρεται να υποδείξει και να εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αριστίνδην υποψήφιο.

Πηγή του κόμματος εκτίμησε ότι είναι νωρίς για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, γιατί θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί και πόσοι θα είναι υποψήφιοι για να ζυγίσει τα πράγματα και να λάβει τις αποφάσεις της για το κατά πόσον θα επιλέξει κάποιον αριστίνδην υποψήφιο ή όχι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top